FLAŞ! İdris Şahinden Hodri Meydan

FLAŞ! İdris Şahin'den "Hodri Meydan"

AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, hakkında TBMM'de verilen soru önergesi ile ilgili olarak ilk kez konuştu.

AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, bugün Çankırı'da şehit ve gazi aileleri ile birlikte sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, gündeme oturan tartışma ile ilgili olarak konuştu.

Milletvekili Şahin "Çankırı'nın isminin böylesi bir konu ile ulusal medyada gündeme gelmesi beni ziyadesiyle üzmüştür. Ancak buradan sesleniyorum; Bu komployu hazırlayanlar başta olmak üzere, Çankırı'daki uzantıları da dahil hepsine hodri meydan diyorum! Meclis'te soru önergesi şeklinde değil, Cumhuriyet Savcılarına gitsinler! Herşey ortaya çıksın. Çıksın ki milletimi böylesi suni gündemlerle meşgul etmesinler" dedi.

MALUM ŞAHISLARI BEN ÇOK İYİ BİLİYORUM
Milletvekili Şahin hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak "Malum şahısları ben çok iyi bilirim. Yıllardır Çankırı'da bunlarla mücadele veriyoruz. Bu arkadaşları milletimizin mahşerine emanet ediyorum. İdris Şahin'in ailesinin 78'den bu yana Çankırı'da hangi süreçlerden geçtiğini, kimlerle mücadele ettiğini vatandaşımız çok iyi biliyor. Allah şahittir ki bugüne kadar ne Çankırı insanının ne de ülke insanının vicdanını sızlatacak tek bir hareketim olmamıştır. Malum şahısları ve sergiledikleri davranışları milletimizin vicdanına terkediyorum" dedi. Şahin, kendisine ait gayrimenkullerle ilgili olarak da ayrıntıya girerek şu bilgileri verdi.

MİLLET ANTALYA'DA, DİDİM'DE YAZLIK ALIRKEN...
"Çankırı basını bilsin ki; bahsedilen yerlerden bir tanesi İl Başkanımız Salim Çivitcioğlu'nun traktör satışı yaptıkları dükkanlar. Bu dükkanlar başta Yağcı Ahmet olmak üzere, diş hekimi Ali Osman Atakul ve şahsımın ING Bank'tan 48 ay vadeli kredi kullanarak alınan yerler. 20 ay boyunca 5 hisse taksitlerimizi ödedik. Sonrasında Yağcı Ahmet Bey 'Ben ödemekte zorlanıyorum. Ayrılmak istiyorum' dedi. Ayrıldı. Kredi borcu tamamlandığında ise devir işlemleri gerçekleşti. Bir diğer yer Ankara'da. Kızkardeşimin yeri. Mali sıkıntıya girdiler devir almak zorunda kaldım. Aksu'daki yer, 2000 yılında kat karşılığı olarak verildi. Şu bulunduğumuz yer abime ait. 2001 yılından bu yana abimle ekonomik olarak ayrıldım. Ancak manen beraberiz ve tabi ki birbirimize destek olacağız. Çankırı'ya yatırım yapmak suçsa ben bu suçu işledim. Millet Antalya'da Didim'de yazlık alırken ben gittim Karaköprü'ye yazlık yaptım. Pişman mıyım, değilim. Dün geldim orada kaldım... Bülbül seslerinin arasında güzel bir ortam yaşadım."

ORADA YAZILANLAR BİR NEVİ BANA HAKARET!
Milletvekili Şahin "Hakkımda verilen soru önergesinde bana ait olduğu belirtilen liste bir nevi bana hakaret. Ben bu kadar fakir miyim? Ben 16 yıldır, eşi eczacılık kendisi avukatlık yaparak hem de zirvede avukatlık yaptım. Avukat arkadaşlarım çok çok iyi bilir. Çankırı'da 4-5 arkadaş, Ankara'da 3-4 arkadaş yanımda mesleklerini idame ettirdiler. Benim en büyük servetim mesleğim. Ben ismimle ve mesleğimle varım. Bakın arkadaşlar; varlıklarını ortaya koyarak siyaset yaptıkları sürece bunlar küçük insanlardır. Benim en büyük zenginliğim mesleğim ve ismim. Avukatlık sıfatım ve ismim benim en büyük servetimdir." dedi. 
 
DOSYALAR SÜREKLİ ANKARA'YA TAŞINDI!
AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaların yeni olmadığına dikkat çekerek "Çankırı Barosu başkanlığına seçildiğim 2009 yılında hem de TBMM'de mal bildirimim var. Bunlar basit ve ucuz siyaset yöntemleri. Bir insanın varlığının tartışılması kadar ucuz birşey olamaz. Ben ne zaman bir yere aday oldum bu bilgiler ortalığa saçıldı. İl Başkanlığına aday oldum, dosyalar Genel Merkeze taşındı. Baro başkanlığına aday oldum yine aynı şeyler yapıldı. Milletvekilliğine aday oldum yine benzer işler gerçekleşti. Biliyorlar ki İdris Şahin bir yerlere gelecek dosyaları gezdiriyorlar. Ama hepsine hodri meydan diyorum! Mecliste soru önergesi şeklinde değil, cumhuriyet savcılarına gitsinler. Herşey ortaya çıksın. Yeter ki suni gündemlerle benim insanımı meşgul etmesinler" dedi.
 
BEN DİYARBAKIR'DA NE DEDİYSEM
ÇANKIRI'DA DA AYNISINI SÖYLÜYORUM
Şahin "Bir hukukçunun verdiği karardan dönmesi kadar ayıplanacak bişey olmaz.
Diyarbakır'da o açıklamanın altına ben imza attım. Diyarbakırda ne söylediysem bugün burada da Çankırıda aynı şeyi söyledim. İnancına güvenen inancından korkmaz. Milletine güvenen milletinden korkmaz. Bu ülke bölünmez. Biz büyümenin derdindeyiz. Bu topraklarda ameliyat yaptıracak kadar aciz insanlar değiliz." dedi.
 
KUM OCAĞI İLE İLGİLİ İDDİALAR İÇİN NE DEDİ?
Milletvekili Şahin, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Abdülkadir Şimşek'in kardeşinin de ortak olduğu ŞUA Limited ile ilgili iddialar için de şunları söyledi:

"Kum ocağının fiyatı, mevcutların altında ise, alanların yüzüne de tükürün. Kim ki bu milletin hakkını midesine geçiriyorsa allah onun belasını versin. Haksız olarak kazanıp da benimle yürüyen birisi varsa bundan sonra yürümesin. Çankırı'da yapılan benzer ihalelelere bakılsın ve Sayın Şimşek'in aldığı yerin hacmi ile ödenen para arasında büyük farklar varsa, benim arkadaşım da olsa sayın Şimşek'e yazıklar olsun derim. Bunun dışında ihalenin iptal gerekçeleri nedir ne değildir ben bilemem. Sayın Vali bu konuyla ilgili soruları cevaplandıracak mercidir."

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN HAKKINDA VERİLEN SORU ÖNERGESİ - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler