Flaş! İsrailde seferberlik ilan edildi

Flaş! İsrail'de seferberlik ilan edildi

İsrail olası bir kara operasyonu için orduyu sınıra sevketti.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'ye kara harekatına hazırlık için ihtiyatları göreve çağırdı.

İsrail Ordusu'nun 30 bin kadar yedek askeri silah altına alabileceği belirtiliyor.İsrail güçlerinin de muhtemel kara operasyon için Gazze sınırına doğru harekete geçtiği bildirildi.
 
Öte yandan İsrail askerlerini taşıyan bir zırhlı aracın Gazze sınırı yakınlarında roketle vurulduğu belirtildi. İsrail basını, aracın hafif hasar gördüğünü duyurdu.
 
İSRAİL UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURUYOR!
 
İsrail Yediot Ahranot gazetesinin İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, Tel Aviv'e 20 yıldır ilk kez füze atıldığı ifade edildi.
 
Tel Aviv'e roketlerin düşmesinin ardından İsrail uçakları Gazze Şeridi'nde en az 25 saldırı düzenledi.
Vurulan bölgelerden alev topları ve dumanlar yükselirken, Filistinli gruplar da İsrail'e doğru roket atışlarını sürdürüyor.
 
FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLER GÖZALTINDA
 
Filistin'in Nablus kentinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto eden Filistinli göstericiler, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.
 
İsrail'in Gazze saldırısını protesto etmek amacıyla Havare güvenlik noktasında toplanan Filistinli göstericiler, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınarak, Avfer Askeri Kampı'na götürüldü.
 
CUMA NAMAZI SONRASINDA GÖSTERİ 
 
Tutuklananların sayısına ilişkin, iki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmazken, Filistin bayrakları açarak gösteri düzenleyen topluluğun, Filistinli tüm gruplara İsrail'in saldırılarına misilleme çağrısı yaptığı ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler