FLAŞ... Kongre üyesine suikast

FLAŞ... Kongre üyesine suikast

ABD Temsilciler Meclisi Arizona Milletvekili Gabrielle Giffords'ın saldırıda öldürüldüğü bildirilirken daha sonra başında kurşun yarası olan Giffords için yoğun bakımda olduğu açıklandı.

20’li yaşlarında olan suikastçi yakalandı. Şerif, milletvekili ile beraber 6 kişinin öldüğünü açıkladı.

ABD Kongresinde Arizona milletvekili olan Demokrat Partili Gabrielle Giffords’a Türkiye saatiyle 22.00 sularında silahlı saldırıda bulunuldu. Arizona eyaletinin Tucson şehrinde bir alışveriş merkezinde halka açık bir toplantı sırasında meydana gelen saldırıda başından kurşun yarası alan milletvekilinin sağlık durumu ile ilgili ilk açıklama geldi.

Gabrielle Giffords'un kaldırıldığı Tucson Üniversitesi Tıp Merkezinden yapılan açıklamada "Yapılan ameliyatın başarılı geçtiği ve hayata dönüşü konusunda oldukça iyimser oldukları" bildirildi.

Saldırı sırasında 9 yaşında bir kız çocuğu ile birlikte ismi açıklanmayan bir federal yargıçın da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Jared Loughner adındaki 22 yaşındaki saldırganın elindeki otomatik silahla yakın mesafeden ateşi sırasında olay yerinde bulunan 13 kişinin daha yaralandığı açıklandı.

Giffords, Arizona’da aşırı sağcı unsurların tüm çabalarına rağmen Kasım ayında yapılan seçimde üçüncü kez ABD Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilmişti. Geçen yıl mart ayında sağlık reformu kabul edildikten saatler sonra Arizona’daki ofisi basılmış ve tahrip edilmişti.

Giffords uzay mekiği Endeavour ve Discovery pilotu olan astronot Mark E. Kelly ile evlidir. Çift ilk olarak 2003 yılında Çin'de tanıştılar, daha sonra 2007 yılında evlendiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler