FLAŞ! Mustafa Balbay tahliye edildi!

FLAŞ! Mustafa Balbay tahliye edildi!

Beklenen karar çıktı ve...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi. Balbay'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin, tutukluluğunun makul süreyi aştığı ve seçilme hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu haklı bularak, 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği Balbay'ın tahliye talebini görüştü. 
 
Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirme sonucu Balbay'ın tahliyesine karar vererek, başka suçtan tutuklu veya hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırdı.
 
Balbay hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirinin uygulanmasına da hükmedildi. 
 
Balbay yarın yemin edecek
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda yemin edeceğini bildirdi.

MUSTAFA BALBAY'IN İLK SÖZÜ: GELİN TANIŞ OLALIM
Balbay'ın tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: 

"Sevgili arkadaşlar, kendimi içeride kalan onlarca yüzlerce hak arayana, tutukluya karşı, sanki kapıyı, onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bütün içtenliğimle paylaşmak isterim ki bu sürecin taptape bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yarın öğleden sonra çok büyük bir olasılkla mecliste yemin edeceğim. Ben ilk yeminimi sevgili meslektaşlarım aracılığıyla halkıma karşı yemin etmek istiyorum."

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK MESAJ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu telefonda görüştüğü Mustafa Balbay'a "Seni demokrasi, özgürlük, insanlık adına kucaklıyorum, aramıza hoş geldin"dedi.

Balbay ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun sesini duymaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve en kısa sürede görüşüp görevine başlamak istediğini söyledi.
 
Tutuklu milletvekillerine de özgürlük dileyen Kılıçdaroğlu, Balbay'a "Yarın Meclis seni bekliyor. En kısa sürede bu uygulamanın diğer milletvekilleri için de geçerli olması dileği ile tekrar hoş geldin diyorum " yanıtını verdi.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Balbay, yarın görüşecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler