FLAŞ! Savcılar harekete geçmeli

FLAŞ! Savcılar harekete geçmeli

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in AK Partili aday adayının telefonunu dinlettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Sözcü18'in "Çankırı'da telekulak skandalı" başlıklı haberi şehir merkezinde ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Haberde yer alan iddialara göre Belediye Başkanı İrfan Dinç'in Çankırı Emniyeti'nde ikili ilişkileri ile sağladığı yöntemler sonucu AK Parti Belediye Başkan aday adaylarından bir isme ait gsm telefonunu dinlettiği yer aldı.

Haber sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili olarak edinilen ilk bilgilere göre AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun dün sabah saatlerinde Vali Vahdettin Özcan'la gündeme düşen iddiayı görüştüğü öğrenilirken, milletvekili İdris Şahin'in de bilgi almak amacıyla benzer bir görüşme yapacağı gelen bilgiler arasında.

ERDAL YILDIZ: OLAY, KİŞİSEL HAKLARA SALDIRI
AK Parti Belediye Başkan aday adaylarından işadamı Erdal Yıldız Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Olayı başlı başına ele aldığımda kişisel haklara saldırı olarak görüyorum. Hiç yakışmayan bir hareket. Kimseye de yakıştıramadım. Yaşanılanları kabul edilebilir bir olay olarak görmek mümkün değil. Temennim yapılacak inceleme sonrası haberin gerçek çıkmaması" dedi.

MEHMET SİLAHSIZ: SAVCILARIN DURUMU İNCELEMESİ GEREKİR
AK Parti Çankırı Belediye Başkan aday adaylarından işadamı Mehmet Silahsız da yaptığı açıklamada "Öncelikle belirteyim haberde adı geçen aday adayı ben değilim. Böyle bir durum var ise cumhuriyet savcılarının vakit kaybetmeden müdahalede bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bizim sokaktaki vatandaş olarak bu olaya müdahale edecek halimiz yok. Yazılması gerekeni siz haberinizde zaten yazmışsınız. Savcıların mevcut durumu incelemesi gerekir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler