FLAŞ! Taksim Dayanışma serbest!

FLAŞ! Taksim Dayanışma serbest!

Taksim Dayanışma üyeleri 'Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam' diyerek Çağlayan Adliyesinden ayrıldılar.

Gezi Parkı olayları ile ilgili mahkemeye sevk edilen, aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı.
 
Taksim'de izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 kişiden 12'si tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen 50 kişinin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından alındı.
 
Savcılık, şüphelilerden 38'ini "kuvvetli şüpheye ilişkin bağlantı kurulamadığı" gerekçesiyle serbest bıraktı. Savcılık, aralarında Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 12 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.
 
Savcının, tutuklanmalarını istediği Taksim Dayanışması üyelerinin isimleri şöyle: Akif Burak Atlar, Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aytaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.
 
Örgüt suçlaması
Şüpheli 7 kişinin "polise mukavemet" ve "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek", aralarında Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 5 şüphelinin ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "polise mukavemet" ve "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından mahkemeye sevk edildikleri bildirildi.
 
bo68vhgcyaa3lrv.jpg
 
AÇIKLAMA YAPILIYOR
Şu dakikalarda Çağlayan Adliyesi önünde Taksim Dayanışma, yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapıyor...
 
Adliye önünde toplanan kalabalık da "Hepimiz Aliyiz, öldürmekle bitmeyiz" şeklinde slogan atıyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler