Fransa, ABD'li hakemle kazandı!

Fransa, ABD'li hakemle kazandı!

2014 Dünya Kupası'nda Fransa, Nijerya'yı Pogba ve Griezman'ın golleriyle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hakem Geiger Nijerya'nın fişini çekti.

Maçın ABD'li hakemi Mark Geiger, karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Fransız oyuncu Matuidi'ye göstermediği kırmızı kartla maçın sonucunu önemli ölçüde etkiledi.

Fransa ile Nijerya arasında oynanan karşılaşmaya Yobo ile Emenike ilk 11'de başlarken; Yobo milli takım formasıyla Dünya Kupası'nda 10. maçına çıktı. Joseph Yobo, Nijerya formasıyla finallerde Nijerya formasıyla en çok çıkma rekorunu elinde bulunduran Jay Jay Okocha'ının rekorunun yeni sahibi oldu. 

Karşılaşmaya Nijerya daha etkili başlarken; Fransa topu ileri taşımakta zorlandı. 19. dakikada da Emmanuel Emenike'nin golü ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Fransa, özellikle Pogba'nın etkili oyunuyla tehlikeler yarattı. 21 yaşındaki oyuncunun 22. dakikadaki altıpas ön çizgisi üzerinden müthiş vuruşunu kaleci Enyeama aynı güzellikte çıkardı. 

44. dakikada Emenike cezasahası dışından müthiş bir şut çıkarırken, topu kaleci Lloris güçlükle çeldi ve ilk yarı golsüz sona erdi. 

İkinci yarıda da Nijerya daha etkili bir görüntü sergilerken, en net pozisyonu 70'de Karim Benzema yakaladı. Cezayir asıllı Fransız oyuncu ver kaçlarla cezasahasına girdi, kaleci Enyeama'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, top Nijerya file bekçisine çarpıp kaleye yönelirken, son anda Moses topu çizgiden çıkardı. 

77. dakikada Fransa gole çok yaklaştı. Önce kornerden gelen topu Benzema kaleye gönderdi. Yobo çizgiden çıkartırken, cezasahası dışında Cabaye topla buluştu. Bu oyuncunun müthiş vuruşunda top üst direkte patladı. 

79'uncu dakikada Benzema'nın kafa vuruşunda kaleci Enyeama, topu kornere gönderdi. Sol köşe başrağından kullanılan korneri son olarak Pogba kafayla ağlara gönderdi ve Fransa'yı 1-0 öne geçirdi.

Maçta son sözü 90+2'de Griezmann söyledi. Köşe vuruşunda son olarak topa dokunan Griezmann, maça damga vurdu ve Fransa karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükseldi. 

KIRMIZI KARTLIK HAREKET

abdlihakem-markgreiger-sozcu-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler