Fransa, İzlanda'nın kabusu oldu!

Fransa, İzlanda'nın kabusu oldu!

Euro 2016'nın ev sahibi Fransa, İzlanda'yı 5-2 yenerek, yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Avrupa Şampiyonası'nın sürpriz takımı İzlanda, çeyrek finalde Fransa karşısında dağıldı. Ev sahibi ilk yarıda sürklase ettiği rakibini 5-2'yle geçti ve 2000 Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana ilk kez yarı finale yükseldi. 

Stade de France'taki karşılaşmaya hızlı başlayan Fransa, 13. dakikada defansın arkasına atılan topta Giroud'un klas golüyle öne geçti. İlk yarıda ilk kez gol bulan Fransa, bu golün ardından coştu. 20. dakikada Pogba'nın turnuvadaki ilk golüyle farkı ikiye çıkaran Horozlar, 41. dakikada turnuvanın yıldızlarından Payet ile 3-0'ı buldu. hemen ardından defans hatasını iyi değerlendiren Griezmann sahneye çıktı ve ilk yarının skorunu ilan etti: 4-0..

İkinci yarıya rahat çıkan Fransa karşısında 53. dakikada Sigthorsson farkı üçe indirdi ama Giroud'nun durmaya niyeti yoktu ve 3 dakika sonra kendisinin 2. takımının 5. golüne imza attı.

Bu dakikadan sonra Almanya maçını düşünen Fransa oyunu rölantiye alınca 83. dakikada İzlanda'nın 2. golü geldi. Bjarnason kafayla skoru 5-2'ye getirdi. 

Karşılaşmayı da bu skorla kazanan Fransa, yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu. 2000'de kazandığı Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. İzlanda ise ilk kez katıldığı turnuvaya gönüllerin şampiyonu olarak veda etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler