Fransa'da katliam! 7 ayrı saldırı 161 ölü

Fransa'da katliam! 7 ayrı saldırı 161 ölü

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan silahlı ve bombalı saldırıların ardından şehir kana bulandı. Yüzlerce kişinin öldüğü Paris'te ordu sokağa indi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 ayrı yerde 7 ayrı saldırı gerçekleşti. Bataclan Konser Salonu'nda 118 kişi Paris sokaklarında ise 43 kişi yaşamını yitirdi. Paris Savcılığı, 5 teröristin öldürüldüğünü diğerlerinin arandığını açıkladı. Fransa'da 2. Dünya Savaşı'nda sonra ilk defa ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede bütün sınırlar kapatıldı. Ordu güvenlik için Paris'e indi

Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa - Almanya maçının oynandığı stadyum yakınında bir lokantada ateş açıldı. Polis yetkilileri, saldırılardan birinin Fransa-Almanya hazırlık maçının oynandığı sıralarda Stad’ın yakınlarında bir barı hedef aldığını söyledi. 10. bölgedeki Petit Cambodge restoranabir kişi tarafından Kaleşnikof silahla ateş açıldı.

Silahlı saldırıdan sonra ise 'Bataclan' konser salonunda bulunan insanlar rehin alındı.Alışveriş merkezi Les Helles'de polisle teröristler arasında silahlı çatışma yaşandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 ayrı yerde 7 ayrı saldırı gerçekleşti. Bataclan Konser Salonu'nda 118 kişi Paris sokaklarında ise 43 kişi yaşamını yitirdi. Paris'te ambulansların yaralılara müdahale edebilmesi için yollar trafiğe kapatıldı. Mülteci kamplarına ekstra güvenlik tedbiri getirildi. Eyfel Kulesi'nin lambaları saygı için söndürüldü.

Fransa'da 2. Dünya Savaşı'nda sonra ilk defa ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede bütün sınırlar kapatıldı. Ordu güvenlik için Paris'e indi

The Eagles Death Metal'in saat 19.30'da başlayan  konserinin olduğu salonda yüzlerce kişi rehin alındı.Fransız medyasına göre konser salonunda bulunan teröristlerin üzerinde bomba olduğu ve rehinelerin birer birer öldürüldükleri öğrenildi. Polis Konser salonuna operasyon düzenledi. İki terörist öldürüldü.Ortalık kan gölüne döndü. Salonda 100 kişinin öldüğü bildirildi. Teröristin, "Ben IŞİD'im diye bağırdığı açıklandı.

Paris'te bulunan Stade de France yakınlarında bir barda patlama yaşandığı bildirildi. Fransız Cumhurbaşkanı Hollande'nin patlama anında stadyumda olduğu ve patlamanın ardından tahliye edildiği açıklandı.

Stade de France’ın yakınlarında da üç patlama sesi duyuldu. Fransız Haber Ajansı AFP, stadın yakınlarındaki patlamalardan birinin intihar saldırısı olduğunu duyurdu. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Holande, ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti ve Fransa'nın sınırlarını kapattığı açıklandı.

Fransız haber kanalı 24, zanlıların firarda olduğunu, olayla ilgili olarak herhangi bir gözaltının olmadığını bildirdi.

'SURİYE İÇİN YAPIYORUZ'

Polis, teröristlerin "bunu Suriye için yapıyoruz" dediklerini açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırının sadece Fransız halkını değil, bütün insanlığı hedef aldığını söyledi.

CNN TÜRK Fransa muhabiri Arzu Çakır Morin CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak durumla ilgili bilgi verdi. Morin, görgü tanıklarının, saldırganların "Bunu Suriye için yapıyoruz" ve "Allahu ekber" diye bağırdıklarını iddia ettiklerini söyledi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE ATEŞ AÇILDI

Europe 1 radyosuna göre Paris'te bulunan Les Halles Alışveriş Merkezi'nde çatışma çıktı.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ, SINIRLAR KAPANDI 

Fransa hükümeti acil olarak toplandı, sınırları kapattı. Olağanüstü hal ilan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler