Fransa'da yolcu uçağı düştü

Fransa'da yolcu uçağı düştü

Fransa'nın güneyinde içinde 142 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan yolcu uçağı düştü.

Fransa'nın güneyinde Barselona- Düsseldolf seferini yapan Alman hava yolu şirketi Lufthansa’ya bağlı Germanwings'e ait  yolcu uçağı düştü. Uçakta 144 yolcuyla birlikte 2 pilot ve 4 mürettabat bulunuyordu. Uçağın enkazı Fransa'nın güneydoğusundaki Alp Dağları'nın yakınlarında Digne kentinde bulundu. 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Kralı'nın son açıklamalarına göre ölen yolcular arasında Türk yolcular da var. Ölen 144 yolcudan 45 yolcunun İspanyol olduğu resmen açıklanırken, ölenlerden önemli bir kısmının Alman diğer önemli bir kısmının da Türk olduğu belirtiliyor. Kesin olarak açıklanmasa da ölen Türk yolcu sayısının bir iki yolcudan fazla olduğu düşünülüyor.

GERMANWINGS: UÇAKTA 67 ALMAN VATANDAŞI VARDI
Lufthansa’ya bağlı Germanwings havayolu yetkilileri kazadan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Alman yetkililer uçakta 67 Almanya vatandaşının bulunduğunu açıkladı. Germanwings yetkilileri, uçağın ani bir düşüş yaşamasının nedeniyle ilgili net bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını, şu an bir spekülasyondan uzak durmak gerektiğini söyledi.

Yetkililer kazanın çok yeni olduğunu kesin bilgilerin zamanla açıklanacağını ve şimdi hayatını kaybedenlerin yakınlarının öncelikleri olduğunu açıkladı.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI
İspanya'nın Barselona kentinden saat  kalkan "4U9525" sefer sayılı uçağın enkazı Digne kenti yakınlarında düştü. Uçak en son 2900 metre yükseklikteyken radarda görüldü.   Radar kayıtlarına göre uçağın hızla irtifa kaybederek yere çakıldığı belirtildi.  Uçağın düşme sebebi ise araştırılıyor. Yetkililer pilotların herhangibir açıklama yapmaya fırsat bulamadan aniden uçakla iletişimin kesildiğine dikkat çekiyor.  Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki helikopterin uçağın enkazına ulaştığı duyuruldu. Şu an için sadece söz konusu helikopterler enkazı görebildi.  Dağlık bölge olması sebebiyle enkaz bölgesine ulaşımın zor olduğu belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler