Fransız savcı açıkladı!

Fransız savcı açıkladı!

"Paris'te öldürülen 3 PKK'lının zanlısı Ömer Güney 2 yıldır PKK üyesi"

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak’ta üç PKK’lı kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan kişinin kimliği yavaş yavaş belli oluyor. Fransız savcılığı, tutuklanan kişinin Sivaslı Ömer Güney olduğunu açıkladı. Paris Savcısı, düzenlediği basın toplantısında Güney'i yakalatan detayları bir bir açıkladı.

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in tek silahla öldürüldüğünü, zanlı Ömer Güney'in güvenlik kameralarına yakalandığını açıkladı.
 
Molins, Cansız'ı hayatta gören son kişi olan Güney'in 16 Nisan 1982 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğduğunu belirtti. Molins, Güney'in son iki yıldır PKK'lı olduğunun tespit edildiğini de ifade etti.
 
Gözaltında Güney'in cinayetleri itiraf etmediğini ancak çelişkili ifadeler verdiği için şüpheleri üzerine çektiğini belirten Molins, Güney'in cinayetten bir gün önce Cansız adına 1000 euro çektiğinin belirlendiğini, gözaltına alındığında yapılan aramada üzerinde 930 euro bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 
İŞTE O DETAYLAR
 
Molins şunları söyledi:
 
"Bir kişi, olay günü saat 11.29'da yanında Sakine Cansız ile binaya giriyor ve 11.49'da çıkıyor. Aynı kişi saat 12.11'de bu kez bir kafasında bir kapüşon ve elinde çantayla tekrar binaya giriyor ve aynı kapüşon ve çantayla saat 12.56'da tekrar çıkıyor. Bunlar görüntülerde net. Cinayetin de 12.43-13.21 aralığında işlendiğini tespit ettik.
 
Yapılan aramada, kendisinin kullandığı aracın torpido gözünde bulunan o çantada barut izleri tespit edildi. Ancak ifadesinde bize, binaya ikinci girişini söylemedi. Savcının verdiği bilgiye göre maktullerin hepsi başından vuruldu. Sakine Cansız ve Leyla Söylemez üçer, Fidan Doğan’ın ise dört kurşunla öldürüldü."
 
"GEÇİCİ TUTUKLU"
Molins, Ömer Güney'in cinayet işlemek suçundan 'geçici tutuklu' olarak cezaevinde tutulacağını da sözlerine ekledi.
 
Güney'in Türkiye'de sabıka kaydı bulunmuyor.
 
"TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI CİNAYET"
Tutuklamanın ardından Fransız Savcılığı’ndan yapılan açıklamada Güney’in “bir terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemekten” sorgulamasının devamına ve hakkında “terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet” iddiasıyla da soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edilmişti.
 
Güney tutuklanırken, yine olayla ilgili geçtiğimiz hafta gözaltına alınan diğer kişi serbest bırakıldı. Bu kişinin de Muş’un Varto ilçesinden Yüksel A. olduğu öğrenilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler