Fuat Avni: 150'ye yakın gazeteci gözaltına alınacak

Fuat Avni: 150'ye yakın gazeteci gözaltına alınacak

Twitter'ın fenomeni @fuatavnifuat sıcak saatlerde şok tweetler attı. İşte o tweetler...

Özellikle yolsuzluk operasyonlarının ardından kabine içinden paylaştığı bilgilerle dikkat çeken Fuat Avni, bu konuda haber yapan birçok ismin de gözaltına alınacağını iddia etti. Twitter fenomenien göre listede şu isimler yer alıyor: Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu, Emre Uslu. Öte yandan Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin de gözaltına alınacağı öne sürüldü.

“Genel olarak operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman Gazetesi'nin neredeyse yarısı gözaltı listesinde” diyen Fuat Avni, operasyon kapsamında gözaltına alınacak gazeteci sayısını 150'ye yakın olarak açıkladı.

İŞTE O TWEETLER

29. Öve öve bitiremedikleri akil insanlar ve sekreterya bile Oslo'nun temel müzakere maddesiydi. Sonuç itibariyle Tiran kendini bitirdi.

28. Haftalarca sürecek operasyonlarla Oslo'da mutabık oldukları ve 12 maddesini hayata geçirdikleri süreci böylece kamuoyundan gizleyecekler

27. En çok korktukları halk desteğinin kaybolması. 'Eğer Oslo mutabakatları ortaya çıkarsa destek biter' diye emniyet tasfiye ediliyor.

26. 'Bugüne kadar yaptıklarımıza kimse ses etmedi gerekirse Batı'yla bir süre ilişkilerimizi dondururuz ne de olsa halk arkamızda' diyorlar

25. O kadar çaresizler ki siyaseten intiharları olacak bu adımı atmak zorundalar. Aylardır yürüttükleri üç safhalı planlarını deşifre ettim.

24. KÇG'nin toplantısında Hürriyet ve Sözcü'ye atanacak isimler bile netleştirildi.

23. Bu süreçte yargı hedef alınarak hukuku askıya alma operasyonları devam edecek. Operasyonda görev alacak hakim ve savcılar belirlendi.

22. Üçüncü aşamada parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişe muhalefet eden herkes Alevisinden Ülkücüsüne operasyon kapsamına alınacak.

22. Muhafazakar kesim de 28 Şubat kapsamında gözaltına alınacak iş adamı, yazar ve gazetecilerin operasyona dahil edilmesiyle memnun edilecek.

21. Cemaate operasyon yapılırken Ergenekon'un intikamı diye susturulan merkez medya sonraaki safhada 28 Şubat bahanesiyle tasfiye edilecek.

20. 28 Şubat gerekçesi ile Merkez Medya'ya, Türkiye'nin tanınmış iş adamlarına, medya patronlarına ve yazarlara operasyon yapılacak.

19. Hükümet Darbesi ve Nefret Operasyonu kapsamında Tiran'ın aylardır beklettiği 28 Şubat dosyası ikinci safhada raftan indirilecek.

18. CHP-MHP ve Merkez Medya'nın karşı koyma ihtimaline binaen ilk adım 'Ergenekon'un intikamını alıyoruz' planıyla devreye sokuluyor.

17. Tiran 'Operasyon beklediğimizden güçlü bir etki oluşturursa gerekirse seçimleri bile askıya alırız' dedi.

16. Ülke çapında 400 kişinin gözaltına alınmasını hedefleyen operasyonla HÜKÜMET DARBESİ başlatıyor.

15. Cemaat'le birlikte muhalif basın ve merkez medya da operasyon kapsamına dahil edild.

14. Genel olarak operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman Gazetesi'nin neredeyse yarısı gözaltı listesinde.

13. Malatya'daki operasyon, Hürkuş ve Zirve Yayınevi'nde yaşanan cinayet dosyasında görev alan 47 polisi kapsıyor.

12. Ankara'daki operasyon Başbakanlık Çalışma Ofisine böcek koyduklarır iddia edilenlere yapılacak. Bu kapsamda 147 kişi gözaltına alınacak.

11. El-Kaide kapsamında Tahşiyeciler grubuna operasyon yapan polis ekibi de gözaltı listesinde yer alıyor.

10. Bazı polis memurları gizli tanık yapılarak 'Bu bombaları amirlerimiz koydu' ifadesi çoktan kayda geçirildi.

9. PKK'nın zamanı geldiğinde kullanmak üzere İstanbul'un çeşitli noktalarına gömdüğü bomba ve silahları emniyetçiler koydu denilecek.

8. Operasyon kapsamında gözaltına alınacak gazeteci sayısı 150'ye yakın.

7. Cemaat geneline yargı ayağı, medya ayağı, emniyet ayağı gibi geniş çaplı operasyon yapılacak.

6. Ayrıca Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin Genel Yayın Yönetmenleri de göz altına alınacaklar listesinde.

5. Bunları haber yapan Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş, Mehmet Baransu ve Emre Uslu listede.

4. İstanbul'da Zir Vadisi ve Poyrazköy'deki kazılarda çıkan bomba ve mühimmatla ilgili çalışma yürüten ekibin gözaltına alınması planlanıyor.

3. Yarın yani 12 Aralık Cuma günü İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli operasyonlar yapılacak.

2. Cemaat'in terör örgütü ve paralel devlet olduğu iddiasını ortaya atarak bugünlere zemin hazırlayan Tiran büyük operasyonun startını verdi.

1. 17-25 Aralık, Aksaray, Aktorpil, ekonomik dengelerin bozulması, AKP'nin içten içe kaynaması, AYM korkusu, Tiran'ı harekete geçirdi.

fuatavni-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler