Fuat Avni yazdı, operasyon başladı

Fuat Avni yazdı, operasyon başladı

Fuat Avni'nin dün gece Twitter'da duyurduğu operasyon başladı.

İstanbul başta olmak üzere 13 ilde eş zamanlı olarak operasyon başladı. 32 isim hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. 

YAPIMCI VE YÖNETMEN GÖZALTINDA
Aralarında İstanbul’un da bulunduğu bazı illerde başlatılan operasyonlar kapsamında Eskişehir’de Samanyolu TV’nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç’u gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında merkez Tepebaşı İlçesinde ’Sungurlar’ ve ’Tek Türkiye’ dizilerinin yapımcısı Salih Asan’in evine geldi. Görevliler, Asan’ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. 

Aynı saatlerde yine Samanyolu TV’de yayınlanan ’Sungurlar’ dizisinin yönetmeni Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Koç ve Asan’ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul’a götürülecekleri ifade edildi.

ZAMAN GAZETESİ'NDE ARAMA
Polis ekipleri saat 07.15 sıralarında Yenibosna’daki Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri gelince "Özgür basın susturulamaz" sloganı atıldı.Polisler binada arama yaptı ancak gözaltına alınan olmadı. Bina dışında ve içinde protestolarla karşılaşan polisler, işlem yapmadan binadan ayrıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde de arama yapıldığı belirtildi.
 
POLİS MEMURU DA GÖZALTINDA İDDİASI
Sosyal medyada ise bir avukat polis memuru müvekkili Ç.Ö.'nün gözaltına alındığını yazdı. 

TUFAN ERGÜDER VE EKİZOĞLU DA GÖZALTINA ALINDI
İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun da gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca, avukatı ve ailesiyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına geldi.

SENARİST KADIN GÖZALTINA ALINDI

elifyilmaz-senarist-resim-12.jpg

Gözaltına alınan bir başka isim ise Samanyolu TV çalışanlarından Elif Yılmaz oldu. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü. Yılmaz hastane çıkışı kendine yönelen soruyu yanıtsız bıraktı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
14 Aralık operasyonu'nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.

ZAMAN GAZETESİ'NDEN CANLI YAYIN - İZLE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler