@fuatavni Yargıtay ve Danıştay için oynanan oyunu deşifre etti

@fuatavni Yargıtay ve Danıştay için oynanan oyunu deşifre etti

Twitter fenomeni @fuatavni, Erdoğan'ın yeni yargı paketini alelacele onaylamasının ardından Yargıtay ve Danıştay üyelikleri için yapılacak seçimlerde oynanan oyunu deşifre etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, geçtiğimiz günlerde HSYK ile ilgili yaptığı "İktidar tek bir yasayla Sayıştay, Yargıtay, Danıştay, HSYK, Anayasa Mahkemesi başkanlarını görevden alarak Başbakan Erdoğan'ı bu kurulların başına getirsin. Hatta kurulların ismini de değiştirebilir. Yargıtayyip, Danıştayyip, Sayıştayyip diyebilir. Böylelikle meseleyi çözmüş olurlar" diyerek Erdoğan'ın yargıyı ele geçirme girişimine dikkat çekmişti.

"YARGITAYYİP VE DANIŞTAYYİP ESPRİSİ GERÇEK OLUYOR" 

Oktay Vural'ın kurumların ismi "Yargıtayyip, Danıştayyip" olabilir şeklindeki esprisi Pazartesi günü gerçek oluyor. Twitter fenomeni @fuatavni, twitter hesabından yaptığı açıklamada Yargıtay ve Danıştay'ın ele geçirilme sürecinden son hamlenin dün yapıldığına dikkat çekerek, Pazartesi günü de bu kurumların Erdoğan'ın emrine geçme sürecinin tamamlanmış olacağını ifade etti.

"O LİSTEYİ İSİM İSİM AÇIKLAYACAĞIM"  

Pazartesi günü HSYK'nın Yargıtay'a 144, Danıştay'a da 36 yeni üye seçmek için sabah dokuzda toplanacağını belirten @fuatavni, formalite olarak yapılacak seçim için hazırlanan üye listelerinin elinde olduğunu ve gerekirse isim isim açıklayacağını ifade etti.

Yargıtay ve Danıştay'a yeni üye atama kanununda tam bir orta oyunu oynandığına dikkat çeken @fuatavni, oynanan oyunu attığı şu twitlerle deşifre etti;

- Meclis'te kabul edilip Tiran'a gelen yargı paketini, Tiran hemen onaylamadı. Dar Oligarklar cuma son saatleri beklemesini salık verdi.

- Cuma'dan önce imzalarsa AYM, kanunun yürütmesini durdurabilir ve Tiran'ın yüksek yargıyı ele geçirme planı bozulabilirdi. Çok korkuyorlar

- Dar Oligarklar, HSYK'daki adamlarının, yüksek yargıya atanacak biatçıların belirlemesini bekledi. HSYK'ya 'Elinizi çabuk tutun' dendi.
 
- 14-15 Kasım'da YBP için çalışan yüzden fazla biatçı hakim ve savcıya devlet imkanıyla Antalya'da kıyak bir tatil yaptırıldı.
 
- Atanacak üyelerin çoğu rüşvet tatilinde netleşti. Diğerleri 4/7 Aralık'ta Ankara ve Kızılcahamam hakimevindeki gizli toplantıda belirlendi
 
- Liste Tiran'a ulaşınca Tiran, 'Bunu MİT'e verin incelesin' dedi. MİT inceleme yaptıktan sonra sadık olanları belirleyip listeyi onayladı.
 
- Tiran, tamamlanan listeyi onaylarsa AYM'nin yürütmeyi durdurma kararı vereceğinden korkuyordu. Araya hafta sonu girsin diye beklendi.
 
- Dün öğle saatlerinde imzalanan kanun akşam üzeri mesai bitimine yakın Resmi Gazete'de yayımlandı böylece AYM'ye olası başvuru engellendi.
 
- Tiran'a kayıtsız şartsız biat eden HSYK, Yargıtay'a 144, Danıştay'a 36 yeni üye seçmek için Pazartesi sabah dokuzda toplanacak.
 
- Geçen hafta yönetmeliği değiştirdiklerinden tek turda ve hızlıca seçimi bitirecekler. Kanunun Anayasa'ya aykırı olduğunu biliyorlar.
 
- Seçilebilecek nitelikteki hakim ve savcı listesinin yayınlanması kaldırıldığı gibi kimin kaç oy aldığının yayınlanması da kaldırıldı.
 
- Seçilecekler belli. İşaretlenmiş listeler üyelerin ellerinde.Pazartesi formalite icabı seçim yapacak öğlene kadar tek turda tamamlanacak
 
- AYM'ye başvuru olursa AYM karar vermeden seçim bitecek. AYM kanunu iptal etse de karar geriye yürümediği için seçilenler üyeliği kazanacak
 
- HSYK seçimi sonrası Tiran yeni üyelerle gizlice buluşmuş Mehmet Yılmaz 'Yüksek yargıyı ele geçirmelisiniz' demişti. O günkü plan işliyor
 
- Güzel insanlar, seçilecek üyelerin listesi elimde. Tiran'a biat etmiş yeni yargı üyelerini gerekirse ismen yazacağım. Oyun bozma zamanı.

131220141201355614458_3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler