HGS Bakiye Sorgulama Ve Yükleme İşlemleri

HGS Bakiye Sorgulama Ve Yükleme İşlemleri

HGS sistemi köprü ve otoyol girişlerinde daha hızlı ve seri bir şekilde geçiş yapabilmemizi sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde artık köprü ve otoyol girişlerinde duraksamadan geçiş yapılabilmektedir.

 

HGS sistemi köprü ve otoyol girişlerinde daha hızlı ve seri bir şekilde geçiş yapabilmemizi sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde artık köprü ve otoyol girişlerinde duraksamadan geçiş yapılabilmektedir. HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi kurulmadan önce köprü ve otoyol girişlerinde OGS ve KGS sistemleri yer almaktaydı. Bu sistemler köprü ve otoyol girişlerinde geçiş zamanında baya bir beklettiği için giriş yerlerinde sıralar oluşmaya başlamıştır. Bu yüzden HGS sistemi devreye girmiştir. Sürücüler HGS sistemini kullanabilmek için ilk olarak PTT kurumlarına giderek bir HGS hesabı oluşturmaları gerekmektedir. Vatandaşlar PTT kurumlarından bir hesap açtıktan sonra PTT kurumlarından bir çip almaları gerekmektedir. Bu aldıkları çipi araçlarının ön camına taktıktan sonra HGS sistemi ile geçiş yapabilmektedir. HGS sistemi ile geçiş yaptıktan sonra HGS hesabınızdan geçiş ücreti düşmektedir. HGS sistemine kayıtlı olan cep telefonunuza da geçiş yaptığınıza ve bakiyenizin azaldığına dair bir bilgi mesajı gelmektedir

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

 

HGS sistemi ile ilgili tüm işlemler PTT kurumlarından gerçekleştirebilmektedir. HGS bakiye sorgulama işlemini de PTT kurumlarına giderek veya anlaşmalı bankalardan gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini ayrıca HGS müşteri hizmetlerini arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. İnternet teknolojisi geliştiği için çoğu işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilmektesiniz.        İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de HGS bakiye sorgulama işlemidir. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumunun internet uygulaması olan HGS müşteri hizmetleri sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından ayrıca HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmek için ilk olarak PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. HGS müşteri hizmetleri sayfasının sağ üst tarafında bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapmanız için bir sayfa açılacaktır. Bu sayfaya sisteme kayıtlı olan e-posta adresinizi ve şifrenizi girmelisiniz. Son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama işlemi ile birlikte birçok HGS işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce bir üyelik açmanız gerekmektedir. Üyelik açmak için de sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Üyelik alma işlemi için sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı, e-posta adresinizi ve giriş yapmak için kullanacağınız şifreyi girmeniz gerekmektedir. Son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini internet üzerinden yine PTT kurumunun internet sitesi olan HGS müşteri hizmetleri internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada bulunan HGS geçiş ihlali sorgula linkini tıkladıktan sonra bu bölüme sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler