Fuhuş çetesine örgüt davası!

Fuhuş çetesine örgüt davası!

20-24 yaşları arasındaki üniversiteli kızlara fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen 5’i kadın 6 kişi hakkında ‘suç örgütü kurmak’tan dava açıldı.

İstanbul Polisi, bir dizi takibin sonunda, üniversiteli kızlara fuhuş yaptıran ve bir erkek ile 5 kadından oluşan çeteye baskın düzenledi. Yakalanan 6 zanlı hakkında ‘örgüt kurmak’ ve ‘fuhuşa aracılık’ suçlarından dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın iddianamesinde, yöneticileri kadın olan örgütün, özellikle öğrenim masraflarını karşılamakta zorlanan üniversiteli kızları hedef seçtiği ve çaresizliklerinden yararlanarak kızları fuhuşa sürüklediği belirtildi. Fuhuş yaptırdıkları kızların kazançlarından komisyon alarak yüksek miktarlarda paralar elde eden örgütün müşterilerinin ise gelir düzeyi yüksek kişiler olduğu belirlendi. 

LİDERLERİ DE, ÜYELERİ DE KADIN
19 genç kızın mağdur olarak yer aldığı iddianamede, örgüt üyelerinin çalıştırdıkları kızlara ‘takma’ isimleriyle hitap ettiği, randevular için lüks otelleri ve villaları kullandıkları bilgisine yer verildi. Savcı, iddianamede, hiyerarşik yapısını ‘gevşek’ olarak tanımladığı örgütün kızlara şiddet ve baskı uygulamadığını, müşterilerle pazarlıkların ise şifreli bir dille gerçekleştirildiğini vurguladı. Merve C. ve Nilüfer S. hakkında ‘örgüt yöneticiliği’nden 82’şer yıl hapis cezası istenirken, ‘örgüt üyeleri’ olarak nitelendirilen Müjgan T.’nin 18 yıl, Gamze A.’nın 14 yıl, Gözde Y.’nin 10 yıl ve Selçuk K.’nın 22 yıl hapsi istendi.

ŞİFRELİ KONUŞMUŞLAR
Çete üyelerinin müşterilerle pazarlıklarda şu şifreleri kullandığı ortaya çıktı: Model Perde: Güzel kadın. Program: Toplu seks. 200’lük Çikolata: Paralı müşteri. Okeye Dördüncü: Toplu seks için kadın temini. Kısa Elbise: Tek seanslık ilişki. Makyaj Yapmak: İlişkiye girmek. Taze Çay: Genç kadın. (habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler