Full Petrol satıldı

Full Petrol satıldı

Full Petrol, Türkiye genelindeki Full istasyonlarının tamamını 12 yıllığına devretti.

Türkiye genelindeki Full istasyonlarının tamamı 12 yıllığına Rus petrol şirketi Lukoil'e devredildi. Şirket 53 istasyonun işletme hakkı için 250 milyon doların üzerinde bir para alacak.

Full'ün Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, "Çok iyi rakamlara 12 yıllık kiralama yaptılar. Akaryakıt tarafında bizim bankalara toplam borç stokumuz yaklaşık 250 milyon dolar civarında. Full için bugüne kadar 350-360 milyon dolar civarında yatırım yapmıştık. Şunu söyleyeyim; bizim aldığımız 12 yıllık rakam bu borç stokunu rahat karşılar" dedi.
 
Sözleşmenin yazıldığını ve Mart ayı sonunda imzaların atılacağını belirten Yalı, "İlk anlaşma Ocak ortasında imzalandı. Mart sonunda süreci tamamlıyoruz ve son imzalar atılacak. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tüm Full tabelaları Lukoil olarak değiştirilecek" dedi.
 
Türkiye'de bugüne kadar akaryakıt dağıtım sektöründe uyguladıkları indirim politikası sayesinde sadece 2012 yılında 68 milyon TL'lik indirim yaptıklarını belirten Yalı, "Türkiye'de rafineriden çıkıp müşteriye gidene kadar motorin veya benzinde metreküp başına ortalama 300 dolarlık kâr oluşuyor. Bunu da bayi ve dağıtım şirketi paylaşıyor. Biz ise metreküpte 200 dolar kâr ediyoruz" dedi.
 
24 İSTASYON SATILACAK
Yalı, Lukoil ile imzaları attıktan sonra 53 istasyon içinden mülkiyeti Full'e ait olan 24 istasyonu üç ay içinde ihaleyle satmayı planladıklarını da belirtti ve şunları söyledi:
 
"Söz konusu 24 istasyonun mülkiyet satışını da Lukoil kontratını yatırımcılara sunarak yapacağız. Bu da yatırımcılar açısından iyi bir yatırım fırsatı olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler