Galatasaray: 0 - Atletico Madrid: 2

Galatasaray: 0 - Atletico Madrid: 2

Şampiyonlar Lig C Grubu ilk maçında Galatasaray evinde Atletico Madrid'e 2-0'lık skorla mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı taraftarların Atletico Madrid maçına olan ilgisi, lig maçlarına oranla daha yüksek olmasına karşın, tribünler dolmadı.

Türk Telekom Arena tribünlerinde yaklaşık 35 bin futbolsever müsabakayı takip etti. Ayrıca, 30 kadar Atletico Madrid taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Galatasaray taraftarları, Atletico Madrid maçı öncesi Odeabank Tribünü'nde özel bir koreografi sergiledi.

Son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla hazırlanan koreografide taraftarlar, kartonlarla üst blokta kırmızı zemin üzerine beyaz olarak Türkiye yazısı, alt blokta ise Türk bayrağı oluşturdu.

Ayrıca, "Birlik ve beraberlik içinde tek Türkiye" yazılı dev bir pankart açılırken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları yapıldı. 

Mücadeleye baskılı başlamak isteyen Galatasaray, top kontrolünü elinde tutsa da meşin yuvarlağı ikinci bölgeye taşımakta zorlandı. Atletico Madrid orta sahasının iyi alan kapatması nedeniyle savunmadan istediği pasları çıkartamayan sarı-kırmızılılar, bu nedenle Sneijder, Podolski ve Burak gibi önemli gol ayaklarını topla buluşturamadı. Atletico Madrid'in 18 ve 25. dakikalarda Griezmann ile bulduğu gollere engel olamayan "Cim Bom", ilk yarının son bölümünde baskı kurmak istese de rakip kalede organize bir tehlike gerçekleştiremedi ve devre arasına 2-0 geride gitti.

Mücadeleye iyi savunma yaparak başlayan Atletico Madrid, rakibinin oyun kurmasına engel oldu. İlk yarı boyunca sakinliğini koruyan ve topu kanatlara açan İspanyol ekibi, sağ tarafından gelen ortalarda Griezmann'ın ayağından iki gol buldu. Topu ileri taşıyamayan ev sahibi takım karşısında maçın kontrolünü eline alan Atletico Madrid, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Mücadelenin 2. yarısında Galatasaray skoru çevirmek Atletico Madrid ise korumak için oynadı. İki takım da önemli pozisyonlar bulsa da maçta başka gol sesi çıkmadı. 

Mücadele 2-0 Atletico Madrid üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2015/2016 sezonuna mağlubiyetle başlamış oldu. Grubun diğer maçında ise Benfica Astana'yı 2-0 mağlup etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler