Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0

Spor Toto Süper Lig'de zirveyi çok yakından ilgilendiren maçta Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Bu sonuç iki takımın da işine yaramazken, sevinen lider Beşiktaş oldu.

Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, sahaya ideale yakın bir kadroyla çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan ve sakatlıklar nedeniyle birçok önemli oyuncusunu kullanamadığı Çaykur Rizespor müsabakasının başlangıç 11'inde 4 değişiklik yaparak takımını derbi maçta sahaya sürdü.

Çaykur Rizespor maçının 11'inde yer alan isimlerden Bilal Kısa ve Koray Günter yedek soyunurken, sakat olan Aurelien Chedjou ve sarı kart cezalısı Lionel Carole kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Hakan Kadir Balta, Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Ryan Donk derbi maça ilk 11'de başladı.

SEMİH KAYA SAĞ BEKTE
Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Semih Kaya'yı savunmanın sağında görevlendirdi. Savunma kurgusunda değişikliğe giden Hollandalı teknik adam, sağ bek olarak Semih Kaya'yı oynatırken, stoper mevkisinde Denayer ile Hakan Kadir Balta'yı, sol bekte ise Olcan Adın'ı tercih etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray derbisinde takımında iki değişiklik yaptı.

Türk Telekom Arena'daki derbide Pereira, son kaybettikleri Torku Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Jose Fernandao ve Diego Ribas'ı yedek kulübesinde oturttu. Sarı-lacivertli takımda bu isimlerin yerine Alper Potuk ve Luis Nani forma giydi.

CANER ERKİN KADRO DIŞI 
Teknik direktör Vitor Pereira, maçtan önce tartışma yaşadığı Caner Erkin'i kadroya dahil etmedi. Caner, karşılaşmadan önce tesislerde yapılan maç toplantısında ilk 11'de olmadığını öğrenince Pereira'yla tartışma yaşadı. Milli futbolcu, teknik direktörüyle yaşadığı diyalogdan dolayı Galatasaray derbisinin 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Caner, toplantı öncesi 18 kişilik maç kadrosuna olmasına rağmen, teknik direktörüyle yaşadığı tartışmadan sonra kadrodan tamamen çıkarıldı.

Karşılaşmanın hemen başında kalesinde iki tehlike yaşayan Galatasaray, Fenerbahçeli oyuncuların ilerideki baskısını paslaşarak kırdı. Oyunun kontrolünü ele alan ve topu daha fazla ayağında tutan taraf olan sarı-kırmızılılar, buna rağmen aradığı gol pozisyonlarını geliştirmekte sıkıntı çekti. Fenerbahçe'nin savunma arkasına atarak geliştirdiği pozisyonlarda zorlanmasına rağmen kalesini gole kapatan Galatasaray, en tehlikeli atağında Podolki ile golü budu ama Mete kalkavn, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. 

Müsabakanın başında savunma arkasına sarkan oyuncularıyla tehlikeli pozisyonlar geliştiren Fenerbahçe, aradığı golü bulamadı. Kaptığı toplarla hızlı çıkmayı amaçlayan konuk ekip, müsabakanın 24. dakikasında Volkan Şen'le önemli bir gol pozisyonundan sonuç çıkaramadı. İlk yarının kalan bölümünde yaptığı iyi savunmayla Galatasaray'a gol şansı vermeyen Fenerbahçe, hücumda da uygun pozisyonları gole çeviremedi ve devre arasına 0-0 eşitlikle gitti.

İkinci yarıda daha fazla orta saha mücadelesi vardı. 2. yarıya da Volkan'ın pozisyonuyla başlayan Fenerbahçe, van Persie ve yine Volkan Şen ile önemli pozisyonlara girdi ama Muslera ve defans gole izin vermedi. Galatasaray ise uzaktan atılan şutlar dışında önemli bir tehlke yaratamadı. 

Karşılaşmanın son anlarında Diego'nun pasında Fernandao bomboş durumda topu auta attı. Maçta gol olmadı ve mücedele 0-0 sona erdi. Böylece dev derbiden karlı çıkan Beşiktaş oldu.  Puanını 61'e yükselten Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kalırken, Galatasaray'ın da galibiyet hasreti 5 maça çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler