Galatasaray: 1 - Astana: 1

Galatasaray: 1 - Astana: 1

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 6. ve son maçında Kazakistan temsilcisi Astana ile 1-1 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmayan temsilcimizin UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmesi için beraberliğin yeteceği karşılaşmaya temsilcimiz seyircisinin de desteğiyle tempolu başlangıç yaptı. Rakip Astana ise ilk 10 dakika sonra maça ortak oldu ve 15. dakikada karşılaşmadaki ilk ciddi pozisyonunu yakaladı. Roger Canas'ın uzun pasında topla buluşan Patrick Twumasi, ceza sahası dışından çektiği sert şut direkten döndü. Bu pozisyonun şokunu çabuk atlatan temsilcimiz, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz ikilisiyle Astana kalesinde gol pozisyonları üretti. Karşılaşmanın 24. dakikasında ceza sahasına yapılan ortaya altıpas üzerinden çok sert bir vuruş yapan Yasin Öztekin'in şutu az farkla auta çıktı. Devrenin son dakikalarında doğru rakip kalede baskılarını artıran temsilcimiz 42. dakikada Yasin ile bir kez daha gole çok yaklaştı. Podolski'nin uzun pasında topla buluşan Yasin Öztekin, ceza sahası dışından çektiği nefis şutu Nenad Elic aynı güzellikte kornere çeldi. Devrenin son dakikasında Galatasaray Burak Yılmaz ile gole çok yaklaştı. Yasin Öztekin'in şık topuk pasında topla buluşan Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda çektiği şut kale direğine çarpıp auta çıktı. Temsilcimiz, yakaladığı fırsatları gole çevirmeyi başaramayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan temsilcimiz, 60. dakikada bu kez Sneijder ile gole çok yaklaştı. Olcan Adın'ın ceza sahasına yaptığı ortaya kafayla çok iyi vuran Wesley Sneijder'in şutunu kaleci kornere çeldi. Konuk ekip Astana 62. dakikada Patrick Twumasi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole temsilcimizin cevabı gecikmedi ve karşılaşmanın 64. dakikasında Selçuk İnan harika bir golle maçta tekrar skor eşitliğini sağladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında yakaladığı fırsatları gole çeviremeyen Galatasaray, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Bu sonuçla C Grubunu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Kupası macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin skorları

A GRUBU
Paris Saint Germain: 2 - Shakhtar Donetsk: 0
Real Madrid: 8 - Malmö: 0

B GRUBU
PSV Eindhoven: 2 - CSKA Moscowa: 1
Wolfsburg: 3 - Manchester United: 2

C GRUBU
Benfica: 1 - Atletico Madrid: 2
Galatasaray: 1 - FC Astana: 1

D GRUBU
Manchester City: 4 - Mönchengladbach: 2
Sevilla: 1 - Juventus: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler