Galatasaray: 1 - Inter: 0

Galatasaray: 1 - Inter: 0

Galatasaray, en önemli hazırlık maçında eski teknik direktörü Mancini'nin çalıştırdığı Inter'i konuk etti.

TT Arena'daki karşılaşmaya iki takım da ideale yakın adrolarıyla çıktı. Galatasaray, 9. dakikada Podolski'nin kaleciden dönen topunu tamamlayan Burak ile öne geçti ama hakem elle müdahale gerekçesiyle golü iptal etti. Inter, ilk yarıda 3 kez çok öenmli poziyon yakaladı ama Muslera gole izin vermedi. 

2. yarıda iyi başlayan sarı kırmızılılar, 54. dakikada Podolski'nin nefis hareketi sonrasında Sneijder'i görmesi ve Hollandalı'nın golüyle öne geçti. Golden sonra Galatasaray çok sayıda değişiklik yapsa da maçı 1-0 kazandı ve Süper Kupa maçı öncesi moral kazandı. 

YENİLER NASILDI?
Sarı kırmızılılar, özellikle 2. yarıda hücum bölgesindeki etkili futboluyla dikkat çekti. seri paslaşmalarla pozsiyonlar bulan Galatasaray,  gol bulamasa da önemli fırsatlar yakaladı. Sadece Eray ve yekta'nın forma giymediği maçta yeni transferlerden Bilal orta sahadaki etkili futboluyla dikkat çekti. Podolski ise golün asistini yaptığı pozisyonda klasını konuşturdu. 2. yarıda oyuna giren Carole de maçın iyi simlerinden biriydi. 

Jose ve Cem de son bölümde Inter ortas sahasına yapılan baskının başrolündeydi. Geçen sezon büyük tepki çeken Tarık ise son yarım saate oynadı ve oyunuyla taraftarlardan büyük alkış aldı. 

GALATASARAY: 1 - INTER: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Serkan Çınar, Erkan Akbulut, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 59 Tarık Çamdal), Chedjou (Dk. 81 Sercan Yıldırım), Hakan Balta (Dk. 71 Koray Günter), Telles (Dk. 59 Carole), Selçuk İnan (Dk. 72 Rodriguez), Bilal Kısa (Dk. 55 Emre Çolak), Yasin Öztekin (Dk. 59 Sinan Gümüş), Sneijder (Dk. 71 Jem Paul Karacan), Podolski (Dk. 71 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 59 Olcan Adın)

Inter: Handanovic, Santon (Dk. 64 Montoya), Miranda (Dk. 63 Ranocchia), Murillo, Jesus, Kondogbia (Dk. 79 Assane), Kovacic, Palacio (Dk. 64 Jovetic), Hernanes (Dk. 79 Dimarco), Guarin (Dk. 46 Brozovic), Icardi (Dk. 81 Longo)

Gol: Dk. 54 Sneijder (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Podolski (Galatasaray), Dk. 68 Hernanes, Dk. 90+1 Dimarco (Inter)

MAÇTAN DAKİKALAR!..
7. dakikada Podolski'nin kaleci Handanovic ile karşı karşıya yaptığı vuruşta top Sloven kaleciden kornere gitti.

9. dakikada Galatasaray'ın bulduğu gol hakem tarafından iptal edildi. Selçuk'un uzaktan sert şutunda kaleci Handanovic meşin yuvarlağı sektirdi. Hareketlenen Burak, topu filelere gönderse de hakem Serkan Çınar golcü oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

13. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi'nin yerden vuruşunda Muslera topu çıkardı.

17. dakikada savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen Yasin, plase vuruşla fileleri havalandırdı ancak pozisyon öncesinde Burak'ın rakibine faul yaptığını belirten hakem Serkan Çınar, bu golü de iptal etti.

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

47. dakikada hızlı gelişen Inter atağında orta sahadan aldığı topla soldan ceza alanına giren Palacio, yerden ortaladı ancak Hernanes ve Icardi penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlağa vuramadı.

54. dakikada Galatasaray, Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçti. Soldan ceza alanına sokulan Podolski, açısı daralınca geriden gelen Sneijder'i gördü. Bu oyuncu ceza sahası ön çizgisi üzerinde kontrol ettiği topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

60. dakikada Tarık'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sinan, vuruşunu yaptı ancan top az farkla uzak direk dibinden auta çıktı.

Kalan dakikalarda iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve karşılaşma 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler