Galatasaray: 2 - Benfica: 1

Galatasaray: 2 - Benfica: 1

Sarı-kırmızılılar grupta puanını 4'e çıkardı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini Benfica karşısında aldı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan temsilcimiz, Avrupa'da 10 maç sonra kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 maçından sadece 1 puan alabilen ve devam ya da tamam maçına çıkan Galatasaray, Benfica maçına son Gençlerbirliği mücadelesinden sadece Jose yerine Yasin'i kadroya dahil ederek başladı. Konuk Benfica ise ideal kadrosuyla sahadaydı. 

Karşılaşma Galatasaray'ın Devler Ligi'nde artık alıştığı kötü bir şekilde başladı. 2. dakikada Benfica öne geçti. Jonas'ın derinlemesine pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Gaitan, şık bir çalımla Chedjou'dan sıyrıldı. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Arjantinli futbolcu, Muslera'nın üzerinden topu filelere gönderdi ve TT  Arena'yı şoka soktu. Ancak Galatasaray bu şoku çabuk atlattı. Üst üste ataklarla Benfica kalesinde etkili pozisyonlar yaratan sarı kırmızılılar, çok geçmeden golü buldu. 18. dakikada Yasin ile hızlı gelişen Galatasaray atağında Benfica savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza alanı dışındaki Bilal'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza alanına doldurduğu topa atlayan Almeida, topu elle kesince hakem Collum penaltı kararı verdi. 19. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Selçuk, sert bir vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1

33. dakikada Galatasaray 2-1 öne geçti. Chedjou'nun savunmadan derinlemesine gönderdiği pasla savunma arkasına sarkan Podolski, sağdan ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alman oyuncu sol ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Cesar'ın bacaklarının arasından ağlarla buluşturdu: 2-1

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıda Galatasaray savunmasını iyi kapattı ve hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. Ancak sadece Podolski'nin iki nefis şutuyla gole yaklaştı. Sneijder'in de bir topu direkten dönen sarı kırmızılılar, son bölüme kadar üstünlüğünü korumayı başardı ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin skorları

A GRUBU
Malmö FF: 1 - Shakhtar Donetsk: 0
Paris Saint-Germain: 0 - Real Madrid: 0

B GRUBU
CSKA Moskova: 1 - Manchester United: 1
Wolfsburg: 2 - PSV Eindhoven: 0

C GRUBU
Atletico Madrid: 4 - FC Astana: 0
Galatasaray: 2 - Benfica: 1

D GRUBU
Juventus: 0 - Mönchengladbach: 0
Manchester City: 2 - Sevilla: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler