Galatasaray: 2 - Çaykur Rizespor: 0

Galatasaray: 2 - Çaykur Rizespor: 0

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Ç.Rizespor engelini 2-0'la geçerken, lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü. Maçta yıldızlaşan isim Sneijder oldu, Bruma da ilk lig golüne imza attı.

Karşılaşmaya Galatasaray çok hızlı başladı. Snejder önderliğinde tek paslarla Rize kalesine yüklenen sarı kırmızılı takımın golü bulması için çok zaman geçmedi. 7. dakikada Telles'in uzun pasında ceza sahasında topu kontrol eden Selçuk İnan, soldan ileriye hareketlenen Sneijder'i gördü. Hollandalı futbolcu, sol çaprazdan yerden yaptığı vuruşla topu kaleci Serkan'ın sağından ağlara gönderdi: 1-0.

Golden sonra Galatasaray baskısı iyice arttı, 12. dakikada Sneijder'in güzel pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Bruma, ceza sahasında karşı karşıya kaldığı Serkan'ı da çalımlamak isterken, tecrübeli kaleci yatarak meşin yuvarlağa rakibinin ayağından aldı ve çok önemli pozisyonda gole izin vermedi.

15. dakikada Emre Çolak'ın pasında, Selçuk İnan topu ceza sahası dışında sol çaprazda bulunan Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Aynı dakikada Sneijder ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Bruma'nın karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta, top yine Serkan'dan döndü. Devamında ceza sahasında topu kontrol eden Umut'un vuruşunda ise meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

20. dakikadan sonra Galatasaray baskısını azaltan Karadeniz ekibi rakibine pozisyon vermedi ama Sneijder ilk yarının sonunda klasını konuşturunca fark 2'ye çıktı. 

Hollandalı'nın klas pasıyla savunmanın arkasına sarkan Bruma, ceza sahasında karşı karşıya kaldığı kaleci Serkan'ın üzerinden aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0. Bu gol Bruma'nın sarı kırmızlı formayla attığı ilk lig golü oldu.

İkinci yarıda Galatasaray oyun hakimiyetini bırakmadı, önemli fırsatları da değerlendiremeyen sarı kırmızılılar, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve puanını 38'e çıkarıp lideri takibin, sürdürüdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler