Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1 İZLE

Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1 İZLE

Arena'da Wesley Sneijder'in gecesi...

Sezonun ilk derbisini kazanan Fenerbhaçe'yi 2-1 yenen Galatasaray oldu. Maça damga vuran ise 87 ve 90+1'de iki nefis gol atan Sneijder oldu. 

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk büyük derbisi nefesleri kesti. Haftaya 10'ar puanla giren Galatasaray'la Fenerbahçe'nin TT Arena'daki karşılaşmasında iki takım da kazanarak moral bulmak ve zirve yarışında darbe almamak için sahadaydı. 

Karşılaşmaya etkili başlamak isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesine kanatlardan geliştirdiği ataklarla tehlike yaratmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı ve oyun temposunu da çabuk kaybetti. Rakibi karşısında orta sahayı geçmekte zorlanan sarı-kırmızılı takımın bu bölgede kaybettiği toplar da kalesine tehlike olarak döndü. Galatasaray'ın ilk dakikalardaki baskısını çabuk kıran Fenerbahçe, orta alanda topa sahip olarak oyunu rakibinin sahaya yığmaya çalıştı. Özellikle kanatları Kuyt ve Alper ile iyi kullanan sarı-lacivertli takım, ileride Emenike ile gol arayışına girdi. Etkili savunmasıyla ilk yarıda rakibine neredeyse pozisyon vermeyen Fenerbahçe, hücumda ise yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve soyunma odasına 0-0 berabere gitti.

Özellikle Emenike ilk 45 dakikada sarı kırmızılı defansı zorlayan isim oldu. Galatasaray ise uzaktan şutlar dışında etkili olamadı. 

İkinci yarıya Galatasaray çok net bir fırsatı kaçırarak başladı. Olcan'ın pasında Sneijder sert vurdu ve Volkan çıkardı. 53. dakikada ise Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Alves, Galatasaray yarı alanında Dzemaili'ye yaptığı faul sonrası direkt kırmızıkart gördü ve taımını 10 kişi bıraktı. İki dakika sonra Olcan'ın nefsi şutu direkten döndü ve Galatasaray öne geçme fırsatını kullanamamış oldu. 10 kişi kalan Fenerbahçe Kadlec ile net bir fırsatı kullanamadı. 

Galatasaray, aradığı golü 87. dakikada buldu. Sneijder ceza sahası dışından nefis bir şutla Volkan Demirel'i avlamayı başardı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın yıldızı Sneijder 90+1'de muhteşem bir gol daha atarak farkı ikiye çıkardı. Uzatmanın son anlarında ise Hasan Ali-Chedju mücadelesinde taca çıkan topa devam kararı ile Hasan Ali'nin ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Alper skoru 2-1 olarak belirledi. 

Karşılaşmayı 2-1 kazanan  Galatasaray puanını 13'e çıkarırken, Fenerbahçe 10 puanda kaldı. 

VE KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler