Galatasaray: 3 - Bursaspor: 1

Galatasaray: 3 - Bursaspor: 1

Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Galatasaray, Bursaspor'u 3-1 mağlup ederek nefes aldı. Sneijder ve Yasin'in golleriyle galibiyete uzanan Aslan, TT Arena'da 2 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Geride kalan hafta, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasındaki kadro tercihleriyle eleştirilerin hedefi olan teknik direktör Jan Olde Riekerink, Bursaspor önünde yine rotasyona  gitti. Sarı-kırmızılı teknik adam, Fenerbahçe maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden, sarı kart cezalısı Carole'ün yanı sıra Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok'u ilk 11'e almazken, yerlerine Linnes, Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve Podolski'ye görev verdi. Eren Derdiyok ile Sinan Gümüş yedek soyunurken, Tolga Ciğerci ve cezalı olan Carole ilk 18'de yer almadı. Eren Derdiyok ile Sinan Gümüş yedek soyunurken, Tolga Ciğerci ve cezalı olan Carole ilk 18'de yer almadı.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmaya tempolu bir giriş yapan Aslan, 14. dakikada golü kalesinde gördü.  Batalla'nın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş, penaltı noktası üzerinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın üstünden filelere gönderdi. Galatasaray cephesi bu pozisyona ofsayt itirazında bulundu. 31. dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Sarı-kırmızılı takımın sol kanattan gelişen atağında, Bursaspor ceza sahasında Yasin Öztekin, Sneijder ve Podolski arasındaki paslaşmada son olarak sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Yasin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda tüm hatlarıyla Bursaspor kalesine yüklenen Galatasaray, 55. dakikada Sneijder'in frikik golüyle 2-1 öne geçti. Uzatma anlarında Eren Derdiyok ile bir gol daha bulan Cim Bom maçı da 3-1 kazandı. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 23 yaptı. Arena'dan eli boş dönen Bursaspor ise 21 puanda kaldı.

GALATASARAY: 3 - BURSASPOR: 1

STAT: TT Arena
HAKEM: Barış Şimşek

GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Linnes, De Jong, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder (Dk. 90+3 Hamit Altıntop), Bruma (Dk. 82 Sinan Gümüş), Podolski (Dk. 87 Eren Derdiyok)
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Sivok, İsmail Konuk, Aziz Eraltay, Merter Yüce, Faty (Dk. 68 Emre Taşdemir), Batalla, John (Dk. 73 Necid), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 64 Jorquera), Deniz Yılmaz

GOLLER: Dk. 14 Kubilay Kanatsızkuş (Bursaspor), Dk. 31 Yasin Öztekin, Dk. 55 Sneijder, Dk. 90+2 Eren Derdiyok (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 60 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 89 Necid (Bursaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler