Galatasaray Brumayı getirdi

Galatasaray Bruma'yı getirdi

Galatasaray'ın yeni transferi Bruma sözleşme yapmak üzere İstanbul' a geldi..

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Portekizli genç yıldız Bruma İstanbul'a geldi.
 
Cimbom’un anlaşmaya vardığı genç Portekizli’yi, dünyaca ünlü vatandaşı Real Madrid’e davet etti. Ancak Terim’in ‘atletik, hızlı, güçlü ve mücadeleci’ diye tanımladığı yıldız adayını Cimbom kaptı. Galatasaray' ın yeni transferi Bruma sözleşme yapmak üzere İstanbul' a geldi.
 
Bruma; saat 11.00'de sağlık kontrolünden geçecek, öğle saatlerinde de kendisini Galatasaray a bağlayacak imzayı atacak.
 
Galatasaray 19 yaşındaki Bruma’ya 16 milyon Euro’luk yatırımı neden mi yaptı? İşte yanıtı...
 
RONALDO ONU REAL’E İSTEMİŞTİ
Galatasaray, Türk futbolunda transfer modeli olarak bir ilki gerçekleştirdi. Kariyerinin son döneminde olan bir yıldıza değil, 19 yaşında ve Portekiz futbolunun 2. Cristiano Ronaldo’su olarak gösterilen Bruma’ya yatırım yapmayı seçti. Peki Cimbom, bu kadar genç bir futbolcuyu neden 16.5 milyon Euro gibi önemli bir maliyetle transfer etti. İşte yanıtı...
 
1- EN İYİ GENÇ OYUNCU SEÇİLDİ
2012-13 sezonuna bir alt ligde ve Sporting Lizbon’un B takımı ile start veren Bruma, 6 ay içinde bütün Portekiz’in dikkatini çekmeyi başardı. Bir alt ligde oynamasına karşın, “En iyi genç oyuncu” seçildi. B takımında 25 maça çıkan futbolcu, 6 gol kaydetti. Sporting forması ile Şubat ayından itibaren 13 maçta forma giyen 19 yaşındaki Portekizli, takımı adına bir de gol attı.
 
2- CR7 SONRASI EN DEĞERLİ İSİM
13 yaşında Ronaldo, Nani gibi yıldızların yetiştiği S.Lizbon Kulübü’nün akademisine giren Bruma, buranın “Ronaldo sonrası en değerli ismi” olarak gösterildi. Hatta, idol olarak kendisi ile aynı yoldan geçen vatandaşı Ronaldo’yu seçen Bruma’yı, dünyaca ünlü yıldız aradı ve “Seni Real Madrid forması ile görmek istiyorum” dedi.
 
3- ŞUBAT’TAN BERİ İZLENİYORDU
Portekiz U-20 Milli Takımı ile Türkiye’de forma giydiği 4 maçta ortaya koyduğu futbol ve attığı 5 gol ile yıldızlaşan Bruma, Avrupa futbolunun çekim merkezine girdi. Ancak Fatih Terim’in ona olan ilgisi Şubat 2013’te başlamıştı. Bu futbolcunun ülkemizdeki turnuvada her maçta izlenmesini isteyen İmparator, transferinin ne pahasına olursa olsun bitirilmesi raporunu verdi.
 
4- TERİM’İN ISRARININ DÖRT NEDENİ
Terim’in Bruma’yı izleyip beğenmesinin 4 ana sebebi var. Atletik, hızlı, güçlü ve mücadeleden kaçmıyor. Sarı kırmızılı teknik adam, Ribery’i hatırlatacak tarzda hıza sahip olan genç yeteneğin kanatlara büyük bir dinamizm getirmesini bekliyor. Bruma için Galatasaray teknik heyetinin geliştirmesini isteyeceği tek nokta ise son vuruşları.
 
BRUMA KİMDİR
24 Ekim 1994 doğumlu Armindo Tué Na Bangna ya da kısaca Bruma, kanat pozisyonunda oynayan Portekizli millî futbolcu. Portekiz ekibi Sporting CP'de forma giymektedir.
 
Gine-Bissau doğumlu Bruma, henüz 13 yaşındayken, Sporting CP takımının alt yapısına girmiştir. Sporting'in çeşitli yaş kategorilerindeki takımlarında 80'den fazla gol atma başarısı göstermiştir.
 
Bruma, 2012-13 yılında Sporting B takımı adına forma giyerek profesyonel anlamda futbola başlamış oldu.
 
Bruma, U-15, U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 takımlarında milli formayı giymiştir.
 
2013 yılında Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda, Portekiz U-20 takımı formasıyla 5 gol kaydetmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler