Galatasaray Fenerbahçe maçına çıkmıyor

Galatasaray Fenerbahçe maçına çıkmıyor

Galatasaray'dan tarihi karar...

Galatasaray Yönetim Kurulu'nun haftalık olağan toplantısı saat 16:30'da Türk Telekom Arena Stadı'nda başladı. Toplantıda ana gündem maddesi olarak Perşembe günü oynanacak Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker final serisi son maçında sahaya çıkıp çıkmamayı tartıştı. Kısa süre önce ise Galatasaray TV'den Başkan Ünal Aysal'ın az sonra canlı yayına çıkarak 'tarihi' bir açıklama yapacağı duyuruldu. Hürriyet ise bu karara ulaştı; Galatasaray Liv Hospital, final serisinin son maçında sahaya çıkmayacak. Bu karar Yönetim Kurulu toplantısında oy birliği ile alındı.

GALATASARAY KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA

KİRLİ OYUNUN PARÇASI OLMAYACAĞIZ

Türkiye’de basketbolu yönetmekle görevli, ancak ipleri başkalarının elinde olan bir federasyonun bugün aldığı kararı tanımıyoruz.

Basketbol takımımızın hocası Ergin Ataman’ın dün akşam açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir.

Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir.

Bu maçın mutlaka şaibesiz bir hakem kadrosuyla ve seyircisiz oynatılması gerekirdi.

Hukukun hakim olduğu ülkelerde, spor dünyasının içinde olmaması gereken “şike hükümlüsü” bir şahsın, kurulları ve hakemleri baskı altına alabildiği bir düzende, sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez.

Play-off boyunca verdiği kasıtlı kararlarla niyetini ortaya koyan ve şike sürecinde tapelerde adı geçen hakemin, bu hayati maça atanması bile, federasyonun iplerinin kimlerin elinde olduğunu göstermektedir.

Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, Galatasaray Erkek Basketbol takımı Perşembe günkü maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır.

Türkiye’ye basketbolu getiren kulübümüzün, Basketbol Erkek ve Bayan takımlarının önümüzdeki dönemde lig yarışından çekilmesi hususu da, en yakın zamanda ilgili kurullarımızda değerlendirilecektir.

Galatasaray Spor Kulübü, elindeki belgeler ve bilgiler ışığında, uluslararası federasyonlar ve uluslararası hukuk kurullarında hak arayışını da sonuna kadar sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler