Galatasaray harekete geçiyor! AB statüsü...

Galatasaray harekete geçiyor! AB statüsü...

Galatasaray Kulübü, TFF'nin yabancı kararını değiştirmemesinin ardından harekete geçiyor...

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, TFF'nin geçtiğimiz hafta aldığı karar sonucunda yabancı sınırlaması konusunda değişikliğe gitmemesi üzerine kulüp olarak harekete geçeceklerini söyledi.
 
GS TV'ye açıklamalarda bulununan Doğan şu sözleri söyledi:
 
"Federasyonların yapması gereken sadece kanunları uygulamak. Bu konuda sadece TFF değil hiçbir federasyonun karar alma yetkisi yok. Bir sürprizimiz var, bugün itibariyle Galatasaray Spor Kulübü sadece futbolda değil her federasyonda, AB vatandaşlarının o branşlarda Türk statüsünde yarışabilmesi için dilekçe veriyor."
 
"Bunu ilk defa açıklıyoruz. Galatasaray Spor Kulübü sadece sporla alakalı bir kulüp değildir. Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa orada Galatasaray tavır alan bir kuluştur. Galatasaray Spor Kulübü yeri geldiğinde gerekli refleksi gösterecek güce sahiptir."
 
"Yönetime geldikten 3 ay sonra biz bu hazırlığı zaten yaptık. O dönemde şike süreci ve play-off olması nedeniyle bu konuyu buzdolabına koyduk. Bunu Galatasaray'ın talep edip etmemesi önemli değil. Burada geçerli olan temel hukuk kuralları var."
 
"Federasyonların yapması gereken sadece kanun uygulamak. Bu konuda sadece TFF değil hiçbir federasyonun karar alma yetkisi yok."
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti mi olduğu, bazı yerlerde bazı kişilerin keyfi hareket edip etmediği ortaya çıkacaktır. Avrupa'yı Dünya'yı gezmiş bir hukukçu olarak ben böyle düşünüyorum"
 
"Drogba, Sneijder, Elmander, Dany, Chedjeou, Amrabat'ın bugün Tahkim Kurulu'a başvuracağını da söyleyebilirim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler