Galatasaray, Kupa'da finalist

Galatasaray, Kupa'da finalist

Rövanş maçında 7 gol, 2 penaltı ve 1 kırmızı kart vardı.

Bursaspor ile Galatasaray arasındaki maç tempolu başlarken; iki takım da ilk dakikalarda rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakaladı. İlk gol ise 28'de Bursaspor'dan geldi. Volkan Şen'in cezasahası sol yan çizgisine yakın bölgeden kullandığı serbest vuruşta, Fernandao penaltı noktası yakınında kafayı vurdu, top ağlarla buluştu. 

Golden sonra ataklarını sürdüren ev sahibi ekip 33'te 2. golü buldu. Sağ kanattan Hakan Balta'dan topu kaptıran Şener cezasahasına ortaladı. Fernandao güzel bir voleyle topu ağlara gönderdi ve Bursaspor'u 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitecek denirken 45+1'de Galatasaray'ı ümitlendiren gol geldi. Sneijder'in Sabri'ye gönderdiği topu Galatasaray kaptanı Burak'a göndermek istedi, defansa çarpan top Sneijder'in önünde kaldı. Hollandalı, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve ilk yarının skorunu belirledi: Bursaspor 2 - Galatasaray 1. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray oldu. 49'da da Sneijder'in sol kanattan cezasahasına doğru ortasında top İbrahim Öztürk'e çarptı. Hakem İlker Meral pozisyonda penaltıya hükmetti. Selçuk İnan'ın kullandığı penaltı atışında top kaleciyle ayrı köşelere gitti ve Galatasaray 2-2'lik eşitliği sağladı. 

53'te bu kez sahneye Burak Yılmaz çıktı. Sağ çaprazdan Veysel'in sert şutunda top kaleci Frey'den sekti. Topu önünde bulan Burak, Bursaspor ağlarını 3. kez havalandırdı ve Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi.

67'de Volkan'ın cezasahası içerisine gönderdiği serbest vuruşta, İbrahim topu ortaya çıkardı. Ferhat'ın filelere gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

68'de ise Burak Yılmaz ikinci kez sahneye çıktı. Sabri cezasahası sol içinde topu arka direğe gönderdi, Burak Yılmaz topu ağlarla buluşturdu ve Sarı-Kırmızılılar 4-2 öne geçti. 

70'de Galatasaray bir kez daha penaltı kazandı. Sabri, cezasahası sağ içinde topu İbrahim'den kurtarmak istedi. Bursasporlu oyuncu topa eliyle müdahele ederken, hakem penaltı noktasını gösterdi. 71. dakikada penaltıyı Melo kullandı. Brezilyalı oyuncu topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 5-2'ye taşıdı. 

76'ıncı dakikada Sabri'nin müthiş şutu direkte patlarken, Galatasaray'da Burak Yılmaz 84'te 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. 

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray en son 2004-05'te kazandığı kupada finale yükseldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler