Galatasaray Liv Hospital: 74 - Real Madrid: 85

Galatasaray Liv Hospital: 74 - Real Madrid: 85

Galatasaray Liv Hospital, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu 9. hafta maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Real Madrid ekibine 85-74'lük skorla mağlup oldu ve 6. yenilgisini aldı...

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kapalı gişe oynanan karşılaşmada konuk takım, tüm çeyrekleri önce kapattı. Zaman zaman maça ortak olan sarı-kırmızılı temsilcimiz, özellikle son çeyrekte Mirotic'in etkili oyununu engelleyemeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu... Bu maç sonunda Galatasaray 3 galibiyet 6 yenilgi, Real Madrid ise 8 galibiyet 1 mağlubiyete yükseldi...

MAÇTAN DAKİKALAR
3 dakika sayı üretemeyen Cimbom, Rudy Fernandes’e de mani olamayınca maç 0-7’ye geldi. İlk 5 geçilirken Galatasaray toparlanmış gözüktü: 6-9. Son ikiyi 14-15’le girilen mücadelenin ilk çeyreği 16-20 sona erdi. İlk 10 dakikaya Llull’un 4 asisti damga vurdu.

ARROYO TAKIMI ATEŞLEDİ
İspanyollara ikinci periyoda da iyi başlarken Bourousis’in  ilk 2’nin skoru 16-25’ti. Büyük maçların adamı Arroyo yine devreye girdi ve son 6’ya girilirken Aslan’ın farkı 1’e düşürmesini sağladı: 24-25. Hairston’ın smacıyla 1.40’a 33-37 geride giren Ataman’ın öğrencileri soyunma odasına 38-43’le girdi.

RODRIGUEZ LİDERLİK ETTİ
Llull’un uzaklardan üçlüğü ile 3. çeyrekte ilk 3 Real’in 43-48 üstünlüğüyle geçildi. Rudy Fernandes’in önderliğindeki Real Madrid son 3’e de 50-57’lik skor avantajıyla girdi. Temsilcimiz adına tatsız geçen çeyrek 52-61 sona erdi.

ASLAN OYUNDAN DÜŞTÜ
Final periyodunun ik iki dakikası geride kalırken Cimbom 55-67 gerideydi. Cimbom’da Arroyo, Real’de Rodriguez’in öne çıktığı dakikalar sonrası son 5 skoru 61-75’ti. Maçı istediği gibi yönlendiren İspanyol devi 3.30 kala 10 sayı öndeydi: 66-76. Kalan dakikalarda da maçı kazanacak reaksiyon gösteremeyen Galatasaray maçı 74-85 kaybetti.

ASLAN'IN ÖZEL KONUKLARI VARDI
Galatasaray, THY Euroleague’de karşılaşacağı Real Madrid maçı öncesinde oldukça duygusal bir klip hazırladı. Galatasaray Basketbol Şubesi, Down Sendromu hakkında farkındalık yaratmak ve 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Abdi İpekçi Arena’da özel konuklarını ağırladı. Tribündeki yerlerini alan Down Sendromlular, taraftardan da büyük ilgi gördü. Bu arada karşılaşma öncesi Down Sendromu’na dikkat çeken klip sarı kırmızılı tribünlerden de büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler