Galatasaray Prandelli'yi borsaya bildirdi

Galatasaray Prandelli'yi borsaya bildirdi

Galatasaray'ın hocasını İtalyanlar açıklamıştı...

İtalyan spor medyasının bugün manşetlerine taşıdığı Galatasaray'ın Cesare Prandelli ile görüştüğü haberi sarı kırmızılı kulüp tarafından da doğrulandı. Galatasaray, İtalya milli takımının eski teknik direktörü Cesare Prandelli ile görüştüğünü borsaya bildirdi.

Galatasaray'ın Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şöyle;

"Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü için Şirketimiz ile deneyimli İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli arasında görüşmelere başlanmış olup, kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İTALYAN MEDYASI YAZMIŞTI
İtalya’nın Dünya Kupası'ndan elenmesi sonrasında istifasını veren Prandelli ile hemen temasa geçen Galatasaray Kulübü, milli takımdan yıllık 1 milyon 500 bin Euro alan İtalyan teknik direktöre yılda 5 Milyon Euro önerdi. Halen tatilde olduğu için düşünme süresi isteyen Prandelli’nin önümüzde ki hafta Türkiye’ye gelmeden önce, dostları Fatih Terim ve Roberto Mancini ile görüşeceği de öne sürüldü. 

İtalyan medyasında yer alan haberlerde Prandelli’nin Fiorentina’yı çalıştırdığı dönemde forma giyen Çek futbolcu Tomas Ujfalusi’nin de İtalyan antrenörü Galatasaray’a gelmesi için ikna ettiği belirtildi. 

İtalyanlar ayrıca Prandelli’nin Brezilya hezimetinden sonra hemen futbol arenasına göre dönerek bir kulüp takımı çalıştırma isteğinde bulunduğunu ve Galatasaray’ın da bunun için ideal takım olduğunu iddia ederken şu gerekçeleri sıraladılar; 

1- Kariyerini yurt dışında, futbolu gelişmekte olan bir ülkede devam ettirmek 
2- Brezilya bozgunu sonrasını kendisini yenileme isteği 
3- Fenerbahçe gibi ezeli bir rakibi geçerek şampiyonluğu tatma arzusu 
4- Özlediği şampiyonlar ligi'nde Muslera, Melo, Burak Yılmaz, Sneijder gibi yıldızlarla başarı kazanma isteği...
 
Prandelli’nin kültürel yönünün zengin olması nedeniyle İstanbul’u sevebileceği ve İtalya milli takımında ki teknik kadrosunu Türkiye’ye getirebileceği de öne sürüldü.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler