Galatasaray ve Drogba ifade verecek

Galatasaray ve Drogba ifade verecek

Drogba'nın eski kulübü Shanghai Shensua FIFA'ya yaptığı itiraz tatmin edici bulundu.

Didier Drogba için eski takımı Shanghai Shenhua'nın FIFA'ya yaptığı itiraz başvurusunun ön görüşmesi yapıldı. FIFA'nın, ön görüşmede Çin ekibinin Fransız avukatlarını dinlediği öğrenildi.

Avukatların, FIFA'ya, Drogba'nın biri Shangai Shenhua Kulübü ile diğeri ise kulüp başkanı Zhu Jun'a ait "The9 Ltd." şirketiyle 'şirket yüzü' olmak üzere iki farklı anlaşmasının bulunduğunu belgelerle sundukları ifade edildi. Fildişili yıldızın, Shanghai Kulübü ile sözleşme imzalarken iki farklı anlaşmayı kabul ettiği kaydedildi.
 
"GALATASARAY'A TRANSFERİ YASA DIŞI" OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Fransız avukatlar, Drogba'nın Shanghai'den futbolcu olarak parasını aldığını belirtirken, başkan Jun'un şirketinden ise parasını tahsil edemediğini kabul ettiler. Avukatların, Drogba'nın kulüpten parasını aldığı için Galatasaray'a transferinin yasa dışı olduğunu ileri sürerek, FIFA'dan ünlü yıldıza kariyeri ışığında 15 milyon euro bonservis bedeli belirlemesini talep ettiği belirtildi.
 
GALATASARAY VE DROGBA İFADE VERECEK
FIFA'nın Shanghai'nin sunduğu belgeleri incelediği ve şu an için tatmin edici bulduğu iddia edildi. FIFA, önümüzdeki günlerde Drogba ile avukatını İsviçre'ye çağırıp dinleyecek. Cimbom da 'Sözleşmesi süren oyuncuyu ayartmak' suçlamasıyla ifade verecek. Ardından karar açıklanacak. Didier Drogba, Shangai Kulübü ile olan sözleşmesini 'parası zamanında ödenmediği gerekçesiyle' tek taraflı feshederek, Galatasaray ile 1.5 yıllık sözleşme yapmıştı. (SABAH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler