Galatasaray’a yeni sol bek: Leipzig’den Angelino’yu kadrosuna kattı

Galatasaray’a yeni sol bek: Leipzig’den Angelino’yu kadrosuna kattı

Sarı-Kırmızılılar, yeni sezon öncesi sol bek arayışına Leipzig'li Angelino ile son verdi. Manchester City altyapısından yetişen ve hücumda önemli katkılar sağlayan 26 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'ın renklerine bağlandı.

GALATASARAY yeni sezon öncesi transferdeki önceliklerinden biri olan sol bekte mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar geçen sezonu Hoffenheim'da kiralık geçiren bonservisi ise Leipzig'de bulunan İspanyol José Ángel Esmorís Tasende (4 Ocak 1997) bilinen adıyla Angelino'yu kadrosuna kattı.

Alman kulübüyle uzun süredir devam eden sıkı pazarlıklar sonrasında 2 milyon Euro kiralama bedeli, 6 milyon Euro da satın alma opsiyonlu anlaşmada el sıkışıldı. Galatasaray'ın şartlarını kabul eden 26 yaşındaki oyuncu bugün İstanbul'a gelecek.

ANGELINO’NUN HÜCUM KATKISI

Bir yıllık kiralık sözleşmeye imza atacak Angelino ardından Avusturya kampına katılacak.

16 yaşında Manchester City'nin altyapısına transfer olan, ABD, İspanya ve Hollanda ekiplerine kiralanan Angelino, 2018'de 5.5 milyon Euro'ya gittiği PSV'den, 1 yıl sonra 12 milyon Euro'ya Manchester City'ye geri döndü. 2021'de 21 milyon Euro'ya Leipzig'e imza atan İspanyol yıldız 3'lü savunmanın solundaki kanat bek rolü ve hücum katkısıyla tanınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler