Galatasaray'da Prandelli dönemi sona erdi

Galatasaray'da Prandelli dönemi sona erdi

Galatasaray üst üste alınan kötü sonuçların ardından Cesare Prandelli'nin görevine son verme kararı aldı.

Anderlecht yenilgisinin ardından Brüksel’de ‘kriz zirvesi’ gerçekleştiren Galatasaraylı kurmaylar, Prandelli ile yolları ayırma kararı aldı.

Bu sezon beklenen performansı bir türlü gösteremeyen Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde geçmiş yıllara oranla geride kalınması ve üst üste alınan farklı yenilgiler bu kararın alınmasında etkili oldu. 

KISA SÜREDE AÇIKLANACAK
İtalyan teknik adamla sözleşme detaylarını konuşmayı planlayan sarı kırmızılı kulübün kısa zaman içerisinde bu kararını resmen açıklaması bekleniyor.

İKİ YILLIK SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI
İtalyan çalıştırıcı 2014 Dünya Kupası'nda İtalya ile gruptan çıkma başarısı gösteremeyen Cesare Prandelli, Roberto Mancini'nin sarı kırmızılı ekipteki görevini bırakmasının ardından Ünal Aysal tarafından takımın başına getirildi.

Temmuz ayında 2.3 milyon euro karşılığında iki yıllık sözleşme imzalayan Prandelli sadece 4 ay dayanabildi.

ÜST ÜSTE HEZİMETLER YAŞADI
Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda çeyrek final, 2013-2014 sezonunda ikinci tur oynama başarısı gösteren Galatasaray bu sezon son maçlar öncesi elendi. 

Grupta 5 maçta 15 gol giyen Galatasaray sadece 1 puan toplayabildi ve Devler Ligi'nde 32 takım arasında en kötü takım olarak yer aldı. 

LİGDE DE BEKLENENİ VEREMEDİ
Ligde 10 hafta sonunda 19 puan toplayan sarı kırmızılı ekip 12 gol atarken kalesinde 14 gol gördü. Son olarak Trabzonspor karşısında iç sahada alınan 3-0'lık hezimet sabırları taşıran son damla oldu.

SON DAKİKA GELİŞMESİ
Galatasaray Yönetim Kurulu, teknik direktör Cesare Prandelli ile yollarını ayırma kararı aldı.

Sarı kırmızılı idarecilerin yaklaşık 4 saattir süren Point Otel'deki zirvesinden Prandelli kararı çıktı.
Başkan Duygun Yarsuvat'ın ya da Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın bir açıklama yapması beklenirken Sarı kırmızılı yönetim Prandelli'nin görevine son verme kararı aldı. Bu kararın en geç yarın açıklanması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler