Galatasarayın rakibi Real Madrid

Galatasaray'ın rakibi Real Madrid

Şampiyonlar Ligi Kura çekimi tamamlandı ve...

İsviçre'nin Nyon kentindeki Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) genel merkezinde yapılan kura çekiminde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti'nin ev sahipliğinde düzenlenen kura töreninde, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı Wembley Stadı nedeniyle İngiltere'den Steve McManaman da hazır bulundu.

Galatasaray'ın çeyrek finaldeki rakibi, İspanya'nın Real Madrid takımı oldu.
 
Sarı-kırmızılılar, sahasında ve deplasmanda olmak üzere toplam 2 maç yapacak. İlk maç 2 veya 3 Nisan'da İspanya'nın başkenti Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda, rövanş maçları ise 9 veya 10 Nisan'da Türk Telekom Arena'da yapılacak.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final kuraları, 12 Nisan'da çekilecek. Yarı final ilk maçları 23 ve 24 Nisan'da, rövanşları ise 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Final maçı ise 25 Mayıs'ta İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.
 
Çeyrek final eşleşmeleri
Çeyrek finaldeki eşleşmeler şöyle:
 
Real Madrid (İspanya)-Galatasaray (Türkiye)
Malaga (İspanya)-Borussia Dortmund (Almanya)
Paris Saint Germain (Fransa)-Barcelona (İspanya)
Bayern Münih (Almanya)-Juventus (İtalya)
 
ÜNAL AYSAL: ENDİŞELENMEYİN
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakiplerinin Real Madrid olmasını gayet rahat karşıladı. Real Madrid'in Avrupa'nın en önemli rakiplerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Aysal, "Galatasaray için artık zor olmamalı, zoru da başarmalı. Elimizden geleni yapacağız. Seneler önce de onlara karşı başarılarımız var. Çok endişelenmemeliyiz" dedi.
 
Takımına güvendiğini söyleyen Aysal, "Oyuncularımıza ve teknik heyete güveniyorum. En iyisini yapmak zorundayız. En iyi şekilde çıkmanın yolunu arayacağız. Endişeli değilim. Bizim için denenmesi gereken bir şeydi" dedi.
 
REAL MADRİD'DEN GALATASARAY AÇIKLAMASI
 
real_madridden_galatasaray_aciklamasi.jpeg
 
Galatasaray ile eşleşen Real Madrid'de kulüp direktörü Emilio Butragueno kurayı değerlendirdi.  
 
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finaldeki rakibi İspanya'nın Real Madrid takımı oldu.
 
Real Madrid kulüp direktörü Emilio Butragueno'nun açıklamaları şu şekilde:
 
"Turu geçeni önceden kestirmek zor olur. Galatasaray da çeyrek finalde bizim gibi zorluklar yaşadı. Zor bir eşleşme olacak. Türkiye'de müthiş bir atmosfer olduğunu biliyoruz. Tutkulu bir taraftarları var. Onların da etkisi olacak. Takımlarına ilham kaynağı olacaklar. Ancak yine de bu atmosferi geçmeye çalışacağız. Daha önce 2002'de Türkiye'de 3-2 yenilmiştik ancak Madrid'de 3-0 kazanıp turlamıştık.
 
Rakibin Drogba ve Sneijder gibi etkili oyuncuları var. Yarı finale çıkmak için savaşacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler