Galip Karataş Vakfı kuruldu

Galip Karataş Vakfı kuruldu

Çankırı insanının yakından tanıdığı işadamı Galip Karataş adına vakıf kuruldu.

Çankırı insanının gurbetteki değerli temsilcilerinden birisi olan işadamı Galip Karataş adına "Galip Karataş Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı" kuruldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü 3 Temmuz 2014 tarihinde Vakfın kuruluşunu onadı.

Onursal Başkanlığını Galip Karataş'ın yürüteceği vakfın başkanlığına oğlu İlker Karataş getirildi. Başkan İlker Karataş, Sözcü18'e yaptığı açıklamada vakfın kuruluş amacını dile getirdi ve "Yola çıkarken, bizleri ve ailemizi bu günlere getiren Cenab-ı Allah'a şükrederken, sahip olduklarımıza vesile olan babamıza da hayattayken bir jest yapma adına, bugüne kadar yaptığımız hayır işlerini de daha kurumsal yapma adına böyle bir çatı kurmayı düşündük. Bundan sonraki süreçte de, temelinde insanlığa hizmet aşkı olan böylesi bir vakfın, güzel işlere vesile olacağını düşünüyorum." dedi.

İlker Karataş vakıf projesi ile ilgili yaşananları özetlerken; "Vakıf kuruluşu ile ilgili düşüncelerimi paylaştığımda babam da hayli mutlu oldu. Hayattayken böyle bir şeyi görmesi ve bunu yaşaması kendisine tarifi mümkün olmayan bir duygu yaşattı. Kendisi bugünkü ekonomik durumuna sahip olmazken, yani fakirken de cömert bir adamdı. Şimdi de aynı cömertliği devam ediyor. Bunu biz evlatlarına ve yeğenlerine de aşıladı. Vakfın kuruluşunun onanması ile birlikte bugünlerde dünyanın en mutlu insanı." diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim alanında hizmet verecek olan Galip Karataş Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı'nın faaliyetlerini Nişantaşı'nda Erler İş Merkezi'nde sürdüreceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler