Galler de çeyrek finalde

Galler de çeyrek finalde

Euro 2016'nın son 16 turunda Galler Kuzey İrlanda'yı 1-0 yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşmaya dengeli başlayan iki ekip maçın ilk dakikalarında rakibini tartma yoluna gitti.

Mücadelenin 19 dakikasında sol kanattan Joe Ledley'in ceza sahası içine çevirdiği topu Sam Vokes altıpas önüne indirdi. Topa hareketlenen Aaron Ramsey bekletmeden şutunu çekip ağlar ile buluşturdu ancak kalkan ofsayt bayrağı nedeni ile bu gol değer kazanmadı. Mücadelenin ilk yarısında Kuzey İrlanda adına sahadaki en etkili isim eski Çaykur Rizesporlu Kyle Laffert olurken karşılaşmada ilk 45 dakikalık dilim 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Kuzey İrlanda, Galler kalesindeki etkinliğini artırırken Jamie Ward ve Oliver Norwood ile Galler kalecisi Wayne Hennessey'e zor anlar yaşattılar.

Galler 58. dakikada Gareth Bale'in kullandığı frikikle gole yaklaşsada Micheal McGovern gole izin vermedi. Dakikalar 75'i gösterdiğinde ise Bale'in sol kanattan ceza sahasının içine gönderdiği topta Gareth McAuley topu kendi kalesine attı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmazken tarihlerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden iki ekipten Galler karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler