Gamzeli: Hayvancılık hibelerinden faydalanmalıyız

Gamzeli: Hayvancılık hibelerinden faydalanmalıyız

TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Gamzeli, konuyla ilgili toplantı düzenledi.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, "Hayvancılık Hibeleri ve Tarımsal Ürünleri Geliştirme" desteklemelerinden Çankırı’nın da yararlanması için bir toplantı düzenledi.

Dün Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı salonunda düzenlenen toplantıya başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten olmak üzere, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan, Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam, Ziraat Mühendisler Odası Başkanı İhsan Bostan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek katıldı.

Gamzeli yaptığı açıklamada; "4 Haziran 2014 Tarih ve 29020 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararla, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamında, 35 ilimiz, Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi kararıyla, yeni ahır ve Ağıl yapımı- tadilatına yüzde 50, Damızlık Boğa koç ve teke alımı için ise yüzde 80 hibe desteğinden yararlanacak" dedi.

2010'DAN BU YANA SONUÇ ALAMADIK
Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, sözlerinin devamında, “Çankırı hayvancılığı için önem arz eden bu desteklemeye alınabilmemiz için çok çaba sarf ettik. Sivil toplum kuruluşu başkanlarımız ile bir araya geldik. Konuyu 2010’da o günkü vekillerimize iletti. TR 82 OKAP (Çankırı, Kastamonu ve Sinop) Bölgesi olarak ortak çalışma düzenledik. Konuyu İlgili Bakanlığa ilettik fakat 2010 yılından bu güne nedense bölgemiz dahil edilmedi” dedi.

Toplantıda ortak alınan karar doğrultusunda, Çankırı’nın bu hibe desteklemesine ihtiyacı olduğunu vurgulanarak, hibe kapsamına alınması için gerekli çalışmaların başlatılması, konunun ilgili makamlara iletilmesi, Çankırı, Kastamonu ve Sinop STK başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenlenerek bu 3 İlin ortak hareket etmesi gerektiği kararı alındı.

Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda Sivil Toplum Kuruluşları Çankırı menfaatleri için her zaman birlikte olacaklarını ve Çankırı’ya yapılacak yatırımlarda ortak hareket edeceklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler