Gamzeliden ekmek zammına tepki, Hükümete teşekkür

Gamzeli'den ekmek zammına tepki, Hükümet'e teşekkür

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli son ekmek zammını değerlendirirken, hükümete de teşekkür etti.

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ekmek fiyatının 70 kuruşa çıkartılması kararına tepki gösterdi. ekmek Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Çankırı’ya yaptığı yatırımlarla Çankırı’nın büyük gelişme göstereceğini aktaran ve yapılan yatırımlardan dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür eden Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, ekmek zammı konusuna da değindi.

“Ekmek 45-50 kuruşa satılırken de kar eden fırın işletmeleri şimdi ekmeği 70 kuruşa satıyor” diyen Gamzeli, “Ekmeklik buğdayın kilogram fiyatı şu anda 48 kuruş. Yani geçen sene ile aynı. Fakat ekmek fiyatı 70 kuruşa çıktı” diyerek tepkisini ortaya koydu.

GAMZELİ'DEN TEŞEKKÜR

Çankırı Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Gamzeli düzenlediği basın toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Veysel Eroğlu'nun ziyareti ile hükümetin Çankırı'ya getirdiği hizmetler konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Gamzeli açıklamasında şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta sonu Çankırı için önemli bir milattır. Yaklaşık yarım asırdır yapılacak,  diye beklenilen, kıraç topraklarımızın suyla buluşacağı projenin bitiş tarihi start verilmiştir.

Temeli atılan gölet ve sulama tesisleri tamamlandığında 207.980 dekar tarım arazisi sulanmış olacaktır.

Çankırı çiftçileri olarak heyecanımız mutluluğumuz tarifsizdir. Bizlere bu sevinci yaşatan; 

Başta Başbakanımız Sn.Recep Tayip ERDOĞAN olmak üzere,
Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Prof.Dr.Veysel Eroğlu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sn. M.Mehdi EKER,
Valimiz Sn. Vahdettin ÖZCAN
TZOB Genel Başkanımız Sn. Şemsi BAYRAKTAR,
Çankırı Milletvekilimiz Sn. İdris ŞAHİN,
Çankırı Milletvekilimiz Sn. Hüseyin FİLİZ,
DSİ Genel Müdürü Sn. Akif ÖZKALDI,
İlimiz DSİ 52.ci Şube Müdürü Sn. Ahmet KANIK,

ve emeği geçen herkese, Çankırı Çiftçileri adına Teşekkür eder,
şükranlarımı sunarım,

Arkadaşlar,
Toprağın suyla buluşması; Çiftçimizin emeğinin karşılığını almasını, yüzünün gülmesini, aşının artmasını sağlayacaktır.

Toprağın suyla buluşması; İlimiz ekonomisinin gelişmesi, dolayısıyla Ülkemiz ekonomisine daha fazla katma değer olacaktır.

Bu buluşma; marketçimizin, manavımızın, tuhafiyecimizin, ayakkabıcımızın, lokantacımızın, hulasa tüm esnafımızın kasasına, daha çok gelir demektir.

Bu buluşma istihdam demektir.

Bu buluşma daha fazla ürün demektir.

Çankırı’mızın gelişme yolunda ilerlemesi için suyla başlayan çalışmalar, Sanayi yoluyla artırılmalı, Çankırı Organize sanayi biran evvel faaliyete geçirilmelidir.

Bu gelişmelere çiftçilerimizin hazırlıksız yakalanmamaları için, bizlerde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Organik tarım, toprak analizi, sertifikalı tohum kullanımı ve tarım sigortası yaptırmaları konusunda çiftçilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz.

Sayın Basın Mensupları;
Bu vesile ile Sizlerin, hemşehrilerimizin ve tüm çiftçilerimizin yeni yılını kutluyor, 2012 yılının bol bereketli,  kazançlı geçmesini diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler