Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 92. durağı Çankırı oldu

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 92. durağı Çankırı oldu

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin bu yılki 2. durağı Çankırı oldu.

Çankırı’nın önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceğinin tartışıldığı buluşma, 6 Mayıs Salı günü Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıyı Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat yönetirken, açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.

Toplantıda söz alan OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, Çankırı’nın Ankara sanayisine destek olarak, bu gelişmiş endüstriden hak ettiği payı nasıl alabileceğini anlattı. Sosyolog Dr. Özlem Ünsal, gelişen sanayiyle birlikte sosyokültürel değişimler yaşayan Çankırı’yı yeni bir kent hayatına hazırlamanın, farklı kültürleri mutlu kılmanın ipuçlarını paylaştı. Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Çankırı’nın bölgesel gelişme politikalarının neler olması gerektiğini dinleyenlere aktardı. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makroekonomik veriler ışığında Çankırı’nın bugününü ve yarınını inceledi. 

Toplantının açılışında konuşan Nafiz Karadere, “Çankırı, başkentin art bölgesi olarak, sanayileşme sürecinde müthiş bir ivme kazanabilir. Yatırımcıların ilgisini toplayan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi, Ankara - Çankırı bütünleşmesinde köprü görevini üstleniyor. Böylece Çankırı, sanayi odaklı potansiyelini harekete geçirerek ciddi kazanımlar elde edebilir. Üniversite ve fabrika yatırımlarıyla çehre değiştiren ve yeni bir kimliğe bürünen il, doğru sosyal ve kültürel adımları atarak, Anadolu’daki en farklı örneklerden biri olabilir. Tüm bunları, bölgesel gelişim stratejileriyle desteklerse, Çankırı’nın önündeki engelleri aşarak ekonomide söz sahibi olabileceğine inanıyoruz. Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 92. toplantısının, Çankırı’nın geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler