Gattuso Galatasarayda!

Gattuso Galatasaray'da!

Berlusconi'nin sahibi olduğu Mediaset açıkladı. Gennaro Gattuso, Galatasaray ile sözleşme imzalayacak

Milan'ın sahibi Silvio Berlusconi'ye ait olan Mediaset sitesi, Gattuso'nun yeni kulübünü açıkladı... Habere göre Milan ile sözleşmesi sona eren 34 yaşındaki oyuncu Galatasaray ile anlaştı. Fatih Terim de bizzat eski oyuncusu ile görüştü ve ikna etti. Birkaç gün içinde İstanbul'a gelerek 1 yıllık sözleşme imzalayacak olan yıldız futbolcu 1.5-2 milyon euro arası bir ücret alacak.

MELO'NUN YERİNE GELDİ
 
Galatasaray bu transferi yüksek maliyeti nedeniyle transferi zora giren Felipe Melo'nun yerine yaptı. Melo Juventus forması giydiği dönemde, Gennaro Gattuso ile sahada kavga etmişti.
 
GATTUSO KİMDİR?
 
Gattuso futbol hayatına şu an Serie B'de bulunan Perugia takımında başladı. 19 yaşında Rangers'a transfer oldu. Takımın teknik direktörü Dick Advocaat takımında Gattuso'yu istemediğini söyleyince takım oyuncuyu satılığa çıkardı ve yine bir İtalyan takımı olan ve şu an Serie B'de bulunan Salernitana'ya satıldı. On ay sonra AC Milan'a transfer oldu. Orada kendini geliştiren Gattuso takımınla bütünleşmiş bir oyuncu haline geldi.
 
Milan'da takım kaptanlığı yapan oyuncu hırçın kişiliğiyle tanınıyor. Orta sahanın gerisinde defansa dönük bölgede oynuyor. Glasgow'da tanıştığı eşi Monica'dan, Gabriela adında bir de kızı var.
 
2002 Dünya Kupası, Euro 2004 ve 2006 Dünya Kupası ve 2010 Dünya Kupası'nda da İtalya kadrosunda yer aldı. 73 kez formasını terlettiği İtalya Milli Takımı ile 2006 Dünya Kupası'nı, efsane haline geldiği Milan'da ise Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere çok sayıda kupa kazandı.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler