Gazeteci Emre Uslu için yakalama kararı

Gazeteci Emre Uslu için yakalama kararı

Mahkeme, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu için yakalama kararı aldı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Emre Uslu gelmezken, Erdoğan'ın avukatı Sara Kanalka katıldı. Duruşmada söz alan Emre Uslu'nun avukatı, müvekkilinin Amerika'daki adresini sunduklarının belirterek, bu adresten Adalet Bakanlığı aracılığıyla savunmasının alınmasını talep etti.     

Erdoğan'ın avukatı Sara Kanalka ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme hakimi, Uslu'nun başka dosyalarda hakkında yakalama kararı bulunduğunu ve bu aşamaya kadar hazır edilip ifadesinin alınamadığından hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Emre Uslu'nun Taraf gazetesinin 30 Ocak tarihli nüshasında yer alan "Çakma Suikast Hazırlığı" başlıklı yazısıyla Erdoğan ve Fidan'a karşı "basın ve yayın yoluyla hakaret" ile "iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl 4 aydan 10 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

EMRE USLU SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI
Gazeteci Emre Uslu, mahkemenin hakkında aldığı tutuklama kararı sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Zorunlu Açıklama
1) Türkiye'de savcılık ve mahkemeler iktidarın yıldırma aracına dönmüş durumda.
2) Gözaltı müessesesi bir yıldırma aracı olarak kullanılıyor. gazeteciler veya iktidar kaşıtları AL-SAL prensibiyle her gün gözaltına alınıyor
3) Gazeteciler havuz medyasının deyimiyle "gözaltı manyağı" yapılarak sindirilmeye çalışılıyor. M. Baransu bunun en güzel örneği..
4) Gözaltına alamadıkları benim gibi yurt dışında yaşayıp çalışan gazeteciler ile ilgili de YAKALAMA KARARI çıkarttırıyorlar.
5) Nüfus kayıtlarındaki adresim ABD görünmesine rağmen, burada çalışıyor olmama rağmen yakalama kararı çıkartıyorlar. Çok korktum çooookkk
6) Avukatlarım ifademin ABD'de alınmasını isterken mahkeme ısrarla yakalama kararı vererek iktidarın ALGI OPERASYONU'na malzeme sağlıyor.
8) Ben ABD'de öğretim üyesiyim ve her TC vatandaşı gibi ADİL YARGILANMA HAKKIMI istiyorum. İddianızı ABD makamlarına yazın İFADEMİ BURDA alın
9) Yoksa o GÜLÜNÇ İDDİALARINIZI ABD makamlarına yazıp gazetecileri nasıl sindirdiğinizin anlaşılmasından mı korkuyorsunuz?
10) RTE'ye hakaret iddiasıyla hakkımda yakalama kararı çıkartılmış. Hakaret davası açtığı yazıda ADI BİLE geçmiyor
11) ABD'ye bu yazıyı yazıp Erdoğan'ımıza hakaret etti bu konuda ifadesini alın dediklerinde yüzleri kızaracağını bildiklerinden YAZAMIYORLAR
12) ADİL YARGILANMA HAKKIMI istiyorum. AYM'ye başvuru yapıp ifademin ABD'de alınmasını isteyeceğim. Yüzleri kızarmazsa yazsınlar
13) TR'nin çevresini kapatıp üç trolle ülkeyi yöneteceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hadi mutlu olun, ÇOOOK KORKTUM ÇOOOK TIRSTIM :))
14) Bu arada söyliyim ÇOOOOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK. Gözlerinden öpüyorum :))
15) Son bir isteğim var: HAKKIMDA KIRMIZI BÜLTEN çıkartmazsanız hatırım kalır. Hadi Bekir'im hadi bir de KIRMIZI BÜLTEN çıkar... :))"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler