Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

Ergenekon Davası'nda tutuklama...

Ergenokon Davası kapsamında aldığı hapis cezası nedeniyle hakkındaki yakalama kararı bulunan ve Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklandı. Elleri kelepçeli olarak adliyeden çıkarılan Yanardağ, Muğla Cezaevi'ne gönderildi.
 
AKP İKTİDARININ ADALETİ BU
Adliyeden gülümseyerek çıkan Yanardağ, "Haydi arkadaşlar, hoşçakalın. Kararı, hukuken ahlaken, vicdanen meşru ve adil bulmuyorum. AKP iktidarının adaleti bu. Toplumu ve basını susturmaya, sindirmeye yönelik karar bu. Bu kararı kınıyorum, protesto ediyorum" dedi. 
 
Yanardağ'ın avukatlığını Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan da yakalama kararının yüze karşı okunması ve tutuklama kararı verilmesi yolunda İstanbul'dan gelen talimatı Bodrum Mahkemesi icra etti. Tutuklama kararı verildi. Kendisi savcılığın kararına göre, kuvvetli bir ihtimalle cezanın üst sınırı yüksek olduğu için Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Sonrasında Adalet Bakanlığı'nın kendi içindeki yazışmalara göre İstanbul'a nakledilecek. Kendisi de, ben de mahkemede aynı şeyi söyledik. Bu kararın hukuka uygun olmadığını, vicdana uygun olmadığını ve meşru olmadığını ifade ettik. Mahkeme tutuklama kararı verdi. Çok kısa bir duruşma yaptık zaten. Netice olarak bir usul işlemi yaptık. Olay bundan ibaret. Yargılama yok, dava bitmiş, temyiz aşaması için gelmesini isterlerse o zaman sevki İstanbul'a yapılabilir. Adalet Bakanlığı'nın kendi bünyesinde çözdüğü bir konudurö dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler