Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan mektup açıklaması

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan mektup açıklaması

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan mektup açıklaması geldi.

Başbakan Erdoğan, bugün gazeteci ve yazarlarla Dolmabahçe'de bir araya gelerek yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile birlikte son olayları değerlendirdi. Sabah gerçekleşen toplantıda en dikkat çekici ayrıntı Fethullah Gülen'in Erdoğan'a ıslak imzalı barış mektubu yollaması oldu. Basında yer alan haberler üzerine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bir açıklama yaptı.

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NDAN
'ISLAK İMZALI MEKTUP' AÇIKLAMASI
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de bir kısım basın mensubu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiği toplantıda bir mektuptan söz edilmiş ve bazı gazeteciler tarafından kamuoyuna bu minval üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Yanlış bir bilgi üzerine birtakım hatalı yorumlar yapılmasını üzüntüyle karşıladık. İhtimal ki Sayın Başbakan’ın sözleri tam anlaşılamadığından yanlış değerlendirmeler söz konusu olmuştur.

Meselenin aslı şudur: Vakfımız Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur.

Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir "pazarlık" söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

MEKTUBA FEHMİ KORU ARACILIK ETMİŞ
Fethullah Gülen tarafından Başbakan'a yazıldığı ifade edilen mektuba gazeteci Fehmi Koru'nun aracılık ettiği iddia edildi. 

Ahmet Hakan, Twitter'dan attığı mesajda; "sulh mektubu"nun aracısı fehmi koru imiş... mektubu sahibinden o alıp adrese o teslim etmiş... okudu da mı götürdü acaba?" dedi. İşte o tweet:

ahmethakan-mektup-fehmikoru-sozcu-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler