Gaziantepde ölenlerin kimlikleri belli oldu

Gaziantep'de ölenlerin kimlikleri belli oldu

Hain saldırıda can verenlerin kimlikleri belirlendi.

Gaziantep’te terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 8 kişinin kimlikleri belirlendi. 

Saldırıda hayatını kaybedenler:
Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Şırnak'ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep’in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.
Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı
Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.
Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyüne kayıtlı
Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı
Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyüne kayıtlı
Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.
İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyüne kayıtlı.
 
SALDIRI SONRASI DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜLER
Gaziantep’te terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırının ardından enkaz görüntüleri dehşete düşürüyor.
 
Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülüyor. Bomba yüklü aracın bulunduğu noktada 2 metrelik bir çukur oluşurken çok sayıda araç hurda yığınına döndü. Bir halk otobüsü, bir servis otobüsü 2 otomobil tamamen kül olurken bombanın yüklü olduğu araç parçalara ayrıldığı gözlendi. Çevrede bulunan yaklaşık 10 araçta büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle camları yerle bir olan otomobillere isabet eden şarapnel parçalarının oluşturduğu hasan patlamanın şiddetini gözler önüne serdi. Başta İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere çevrede bulunan yaklaşık onlarca ev ve iş yerinin camları da yerle bir oldu. Bu sırada patlama sonrası bölgede akımlar kesilirken TEDAŞ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik akımlarının sabah saatlerine kadar verilemeyeceği öğrenildi.
 
GAZİANTEP VALİLİĞİ ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ
Gaziantep’te meydana gelen patlamanın ardından Valilik önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.
Karşıyaka Polis Karakolu önünde meydana gelen patlamanın ardından çeşitli incelemelerde bulunan ve oluşturulan ‘kriz masası’nda detaylı bilgiler alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin şehrin üst düzey yöneticileri ile birlikte toplantıdan sonra Gaziantep Valiliği’ne geçti. Bakan Şahin’in, burada da görüşmeler yaptığı sırada bir grup vatandaş protestoda bulunmak istedi. Valilik önüne takviye edilen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları dağıtırken, Bakan Şahin ise patlamanın meydana geldiği olay yerine gelecek olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i karşılamak üzere protokol üyeleriyle olay yerine geçti.
 
ATALAY, ŞAHİN VE ÇELİK GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDE
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'teki patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu.
 
Havaalanından patlamanın yaşandığı bölgeye giden Atalay ve Çelik, burada kendilerini karşılayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le Karşıyaka Polis Merkezi yakınındaki patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
 
Olay yerindeki incelemelerinin ardından Atalay, Şahin ve Çelik Gaziantep Valiliğine geçti.
 
Burada basına kapalı olarak gerekleştirilen toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep milletvekilleri ve diğer ilgililer katıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, toplantı sonrasında gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadan valilikten ayrıldı.
 
AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler