Gaziantepsporda şok gelişme!

Gaziantepspor'da şok gelişme!

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl başta olmak üzere 12 yöneticiyi görevden uzaklaştırdı

Gaziantep 27 Gazetesinin yaptığı haberde şu ifadelere yer verildi: "Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl başta olmak üzere 12 yöneticiyi görevinden uzaklaştırdı. Tamamlanan iddianame sonrası 2. Ağır Ceza mahkemesi, Dernekler kanununun 32/1f maddesi uyarınca, İbrahim Kızıl, Mehmet Kızıl, Sabri Hamamcı, Tahir Tığrak, Halil Aksu, İlhami Şimşek, Ahmet Karapınar, Arif Çelik, Burham Büyükkömürcü, Mehmet Sait Ercan, İbrahim Halil Döş ve Ömer Çelik'in Gaziantepspor'daki görevinden uzaklaştırılmasına karar verdi."

Bu gelişme sonrası Gaziantepspor Kulübü Başkanlık koltuğunda şu anda kimse oturmuyor. Görevden alınmayan yöneticiler arasında bir seçim yapılacak ve yeni başkan seçilecek.
 
GAZİANTEP'TEN AÇIKLAMA
Gaziantepspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 kulüp yöneticisi hakkında geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı verildiği, buna ilişkin kararın henüz kesinleşmediği bildirildi.
 
Bazı yöneticilerinin görevden uzaklaştırıldığı yönündeki haberler üzerine, Gaziantepspor Kulübü'nden açıklama yapıldı.
 
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Bugün bazı internet sitelerinde ve medya organlarında 12 yöneticimizin görevden uzaklaştırıldığı ve Gaziantepspor yönetiminin düştüğü şeklinde haberler yayınlanmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Zira Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 7 yöneticimiz hakkında, geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı verilmiş olup, buna ilişkin karar henüz kesinleşmemiştir. Kulüp avukatlarımız tarafından gerekli hukuki girişimlere başlanmıştır. Gaziantepspor Kulübü Yönetimi olarak görevimizin başında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.''
 
HANGİ GEREKÇEYLE TUTUKLANMIŞLARDI?
Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği, örgüt kurmak, örgüte üye olmak (TCK.220/1,2) nitelikli dolandırıcılık(TCK.158/1-h) ile Dernekler Kanunu 32/1-f maddesi delaleti ile hizmet nedeniyle emniyeti suistimal (TCK:155/2) iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında 4 Nisan 2012 tarihinde başsavcılıkça savunmaları tespit edilen toplam 22 şüpheli, atılı iddia nedeniyle tutuklanma talebi ile sevk edilmişti. Gaziantep 9. Sulh Ceza Mahkemesi ise 15 şüpheliyi,tutuklanmış, 7 kişiyi ise tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler