Gaziantepte patlama: 8 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep'te patlama: 8 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep 4' üncü Organize Sanayi Bölgesindeki bir galvaniz fabrikasında patlama meydana geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İlk bilgilere göre, fabrikanın buhar kazanı patladı. 

Yangının olduğu bölgeye itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.
 
NTV canlı yayınına katılan  Güzelbey, "8 kişi parçalanarak can verdi. 15 yaralımız var. İki kişiden de haber alınamıyor. Yaralılarımızın durumunu takip ediyoruz. İhmal olabilir, elektrik kontağı olabilir. O bölge çok sayıda sanayi kuruluşunun olduğu bir bölge. İnşallah can kaybı sayısı artmaz. Kurtarma ve söndürme çalışmaları devam ediyor" dedi.
 
VALİ: NET BİLGİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜKTEN SON
 
Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Fabrikada çıkan yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.
 
Kendisine fabrikanın buhar kazanında patlama olduğunun iletildiğini belirten Ata, "İlk belirlemelere göre 6 ölü ve yaralılar var. Fabrikada çıkan yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Net bilgiler yangın söndürüldükten sonra ortaya çıkacak" diye konuştu.
 
PATLAMA GÜNEYDOĞU GALVANİZ'DE
 
Patlamanın olduğu fabrikanın Güneydoğu Galvaniz'e ait olduğu öğrenildi. Şirket 1987'den bu yana enerji sektöründe imalat ve taahüt hizmetleri veriyor. Şirketin üretim tesisi 75 bin metrekarelik alan üzerinde bulunuyor. Şirket yurtiçi yanı sıra yurtdışında da faaliyet yürüyor.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler