GDOlu hayvan yemi Çobanı raftan indirdi

GDO'lu hayvan yemi Çoban'ı raftan indirdi

ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden Whole Foods, ...

ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden olan Whole Foods, GDO’lu gıda politikaları doğrultusunda Türk asıllı Hamdi Ulukaya’nın sahibi olduğu Chobani yoğurtlarını artık satmayacağını duyurdu.
 
ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden Whole Foods, Ocak 2014’ten itibaren Chobani yoğurtlarını raflarından indireceğini açıkladı. Wall Street Journal’ın haberine göre Whole Foods’un bu kararında Chobani’nin GDO’lu hayvan yemi ile beslenen ineklerden elde edilmiş sütü ürünlerinde kullanması etkili oldu. Chobani’den yapılan açıklamada ineklerin GDO’lu hayvan yemi ile beslendiklerini doğrularken, büyüyen yoğurt pazarında talebi karşılamak için bunun tek yol olduğu belirtildi.
 
RAFLARDA YER ALMAYACAK
Whole Foods büyüyen yoğurt pazarında birçok markanın ortaya çıktığını ve büyüyen pazarda müşterilerine farklı seçenek sunmak istediklerini, bu amaçla GDO şüphesi taşımayan, organik marka seçeneklerini tercih ettiklerini belirtti. Whole Foods’dan yapılan açıklamada “Chobani bu kriterimizden farklı bir iş modeli tercih etmiş görünüyor. Dolayısıyla 2014 yılında raflarımızda yer almayacak” denildi. 
 
ÜRÜNLERİNİ GERİ ÇEKMİŞLERDİ
Türk işadamı Hamdi Ulukaya’nın sahip olduğu şirket, Eylül ayında da müşterilerden gelen küflenme ve kabarma şikayetleri sebebiyle bazı ürünlerini raflardan çekmişti. ABD’de yoğurt pazarı 2008’de 5 milyar dolar büyüklüğündeyken her yıl hızlı büyüyerek bu sene 8 milyar dolara dayandı. Chobani ABD’de bu pazarda Yoplait’in ardından ikinci sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler