Geçişler kimlikle yapılabilecek

Geçişler kimlikle yapılabilecek

Varılan anlaşmaya göre iki ülke arasındaki geçişler kimliklerle sağlanabilecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gürcistan’da meslektaşı Grigol Vaşadze ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Biz değerli dostumla bir araya geldiğimizde her zaman Türk ve Gürcü halklarına güzel müjdeler veriyoruz. Bugün de ben kendisinin altını çizdiği 5 müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birincisi ve en önemlisi, bundan sonra iki ülke arasındaki geçişler pasaportlarla değil, kimliklerle de olabilecek. Bunun için çalışmaları başlatma kararı verdik.”

SARP’TA ‘TEK PENCERE’
İkinci ve üçüncü müjde olarak Muratlı-Camili ve Çıldır-Aktaş geçişlerinin tamamlanmasını gösteren Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Dördüncüsü, bu geçişlerde, belki de en çarpıcı olanı, Sarp’ta tek pencere uygulamasına geçeceğiz ki bu dünyada çok az ülke arasında vardır. Böylece ekonomilerin entegrasyonu süreciyle ilgili ciddi bir atılım yapmış olacağız. Beşinci olarak da ortak kültürüel mirasın korunmasıyla ilgili karşılıklı adımlar atma irademizi hayata geçireceğiz. Bu beş güzel hedefin gerçekleşmesi için mayıs ve hazirana kadar hedef koyduk.” Gürcistan Dişişleri Bakanı ile bir araya gelen Bakan Davutoğlu, iki ülke arasında geçişin pasaport yerine kimlikle yapılması için anlaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler