Genç girişimci adayları kursu başarıyla tamamladı

Genç girişimci adayları kursu başarıyla tamamladı

ÇATSO ve KOSGEB tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 3 haftalık "Girişimcilik Eğitimi" başarıyla tamamlandı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) ve KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Eğitimci Uğur Timurçin tarafından verilen kurs 3 hafta sürüp kursiyerler toplam 60 saat yönetim planı, üretim planı, pazar araştırma, iş fikri geliştirme, finansal plan gibi bir çok konuda eğitim alarak eğitimlerini bitirdiler. 
 
Katılımcı kursiyerler böylesi bir eğitime katılarak hem daha bilinçli bir girişim yapacaklarını hem de KOSGEB desteklerinden yararlanacaklarından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.
 
Girişimcilik Eğitimi çerçevesinde kursiyerler Girişimcilik Sertifikası alacaklar. Alınan sertifika sonucunda iş yeri açtıkları takdirde kendilerine KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Kapsamında işyeri kuruluş ve makine techizat masraflarına %60 oranında ve üst limiti 27.000 TL olmak üzere hibe destek sağlanacak. Aynı zamanda iş kapasitelerini büyütmek amaçlı makine ve techizat yatırımlarında üst limiti 70.000 TL olmak üzere ve sıfır faizli kredi kullanma imkânına sahip olacaklar.
 
Katılımcı kursiyerlere sertifikaları Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından en kısa sürede verilerek, belirtilen desteklerden yararlanması beklenmekte.
           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler